La Unió de Jubilats i Pensionistes d'UGT-PV, (UJP) ha convocat una concentració aquest 3 d'octubre enfront de la delegació del Govern de València, en un acte conjunt amb CCOO on aprofitant les celebracions del Dia Internacional de les Persones Majors, han recordat que el sistema públic de salut, la protecció a la dependència, els serveis socials, el sistema públic de pensions, etc. són elements essencials perquè les persones puguen envellir amb autonomia i en condicions saludables. Es tracta d'instruments per a lluitar contra la desigualtat en totes les etapes de la vida, abordant les diferències territorials existents, així com la cobertura de serveis i recursos destinats per a les persones majors.

En aquest acte en el qual han participat per part d'UGT-PV el seu secretari General, Ismael Sáez i el secretari de la UJP, Diego García entre altres; han aprofitat per a reivindicar la necessitat d'incrementar la inversió en la sanitat pública, especialment en Atenció Primària, i a desenvolupar polítiques públiques en matèria de promoció de la salut, imprescindibles per a garantir l'envelliment actiu. A més, de recalcar la necessitat de millorar  l'atenció domiciliària, el reforç dels centres d'atenció diürns i nocturns, així com millorar les condicions laborals dels cuidadors, en la seua major part dones.

Així li ho han traslladat a més a la delegada del Govern en funcions a qui li han fet arribar els seus manifestos en els quals desenvolupen les principals demandes que passen entre altres coses per una Llei Integral dels Drets de les Persones Majors que contemple un Pla Nacional contra la soledat no desitjada, mesures específiques per a augmentar la protecció de les persones majors a l'Espanya buidada, dur a terme una transformació digital inclusiva i posar fi a la discriminació que pateixen les persones majors en l'accés als serveis bancaris entre altres qüestions.

Per tot això, les organitzacions sindicals reclamen una Llei Integral dels Drets de les Persones Majors que contemple tots aquests àmbits i garantisca un envelliment digne, actiu i la participació de les persones majors en tots els àmbits de la societat.