El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, reivindica la tasca del sindicat en la consecució de drets

Este divendres 1 de desembre UGT ha celebrat el 120 aniversari de la seua seu d'Alzira, la Casa del Poble, la més antiga de la Comunitat Valenciana amb 120 anys d'història i la segona d'Espanya. A la celebració van acudir el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez i el secretari general del sindicat, Pepe Álvarez, que al costat del secretari General d'UGT PV a la comarca, Raül Roselló han descobert la placa commemorativa de l'efemèride.

L'acte ha comptat a més amb la presència d'autoritats locals encapçalades per l'alcalde, Alfons Domínguez, que van participar en una trobada en la mateixa seu en la qual Raül Roselló va assenyalar que "per a nosaltres és un orgull reivindicar eixa història i llançar-la cap al futur”; i també que el que se celebrava “són 120 anys en què la UGT ha estat apostant per la democràcia, el treball amb drets i la justícia social", ha afegit. Per la seua part el secretari General d'UGT PV, “felicite a Alzira per este aniversari, que és una mostra de la trajectòria de la UGT en la defensa dels drets de les persones treballadores al llarg de la història”.

Quant a Álvarez, va incidir en què este aniversari "representa una llarga història de servei no sols als treballadors, sinó també a la ciutadania"; i que "Sense nosaltres, molts dels quals hui fan política no podrien perquè ni viuríem en democràcia".

Durant l'acte també va intervindre l'alcalde d'Alzira, que va posar en valor el paper dels moviments sindicals a la comarca i la regidora i secretària general del PSPV a Alzira, Gemma Alós, que va destacar la “La Casa del Poble és més que una oficina. És la segona casa de tots. El lloc on naixen les reivindicacions i s'aconsegueixen les millores en drets laborals”.

Després de l'acte a la Casa del Poble va tindre lloc una Assemblea de treballadores i treballadors a la casa de la cultura d'Alzira on es van posar en valor els assoliments aconseguits des del diàleg social i la negociació col·lectiva, la tasca que exerceixen les delegades i delegats en els centres de treball i la necessitat que a la Comunitat Valenciana es continue exercint el diàleg social perquè gràcies a ell tenim molts dels assoliments aconseguit en les dues últimes legislatures. A més dels reptes a futur com són la reducció de la jornada de treball o la pujada del Salari Mínim Interprofessional.