UGT està portant la seua exposició de fotos de dones sindicalistes per tots els municipis de la comarca.

Este dissabte 23 DE MARÇ a les 11h del matí a l'ajuntament de Quart de les Valls s'ha inaugurat l'exposició de fotos d'UGT “Dones sindicalistes en la història”, exposició itinerant cofinançada per la Diputació de València i el Sindicat UGT a la comarca, que pretén visibilitzar a totes les dones que des del sindicalisme lluiten per defendre els seus drets i aconseguir millors condicions laborals i socials per al present i per al futur.

La inauguració ha estat a càrrec de l'alcaldessa del municipi Lara Gonzalez i de la Secretària General d'UGT a la comarca Pilar Tarragón.

Pilar Tarragón ha agraït al municipi l'interés a tindre esta exposició i ha insistit que "era especialment important que fora ací, perquè la història del sindicalisme reflectida en l'exposició d'UGT té ací part important de les seues arrels". "este poble i en concret la seua alcaldessa demostra l'interés i la importància que li donen a la igualtat" ha assenyalat, fent èmfasi en el fet de s'haja quedat ella mateixa esta regidoria gest que la secretària general li ha agraït, ressaltant que “les dones que estem al capdavant d'organismes o associacions hem de donar exemple en la defensa de la igualtat, i Lara ho està fent”.

Por la seua part l’alcaldessa i regidora d’igualtat de l’Ajuntament de Quart de les Valls ha senyalat que treballa amb l’objectiu d’ampliar perspectives i poder oferir diferents serveis, tallers que fomenten la consciència i participació en la lluita feminista, oferir informació, polítiques i programes destinats a garantir l'equitat de gènere.

En quant a l’exposició ha senyalat que “En aquesta exposició es reconeix el paper fonamental de les dones sindicalistes a la comarca i com les seues reivindicacions s’han unit amb la resta de les dones del País Valencià i d’arreu de tota Espanya”. Les dones, ha dit “ens hem enfrontat a les desigualtats i hem lluitant per aconseguir una societat més justa, a l’entorn social, entre altres, però avui ens centrarem amb l’entorn laboral” senyalant que “Les sindicalistes valencianes reivindiquen un feminisme inclusiu, que tinga en compte les diverses realitats i situacions de les dones, especialment les més vulnerables i desfavorides, i aquells sectors que més pateixen aquestes desigualtats, com per exemple, sector primari”.

Pilar Tarragón ha insistit que ella és sindicalista i feminista els 365 dies de l'any i que així ha de ser, ja que “és necessari no sols reivindicar la igualtat i el feminisme el 8 de març i dies pròxims, sinó tots els dies fins a aconseguir eixa igualtat real i efectiva entre homes i dones”.