UGT-PV demanda a la Generalitat que s'aculla al Programa Escola 2.0 per a l'alumnat de la Comunitat

UGT-PV demanda a la Generalitat que s'aculla al Programa Escola 2.0 per a l'alumnat de la Comunitat Ha d'ajudar a reduir la bretxa digital, facilitar l'accés i domini de les noves tecnologies  per a tot l'alumnat i millorar el rendiment acadèmic.  La UGT-PV demanda a la Generalitat que s'aculla al Programa Escola 2.0 perquè l'alumnat de la Comunitat no perda el tren de les noves tecnologies, ja que moltes comunitats autònomes ja han avançat la negociació i, de fet, al llarg d'aquest mes es van a signar els acords amb Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya o el País Basc, entre altres.

El programa Escola 2.0 és un programa que preveu al llarg dels pròxims quatre anys transformar les aules convencionals de cinqué i sisé de primària, així com les de primer i segon de secundària en aules digitals, dotades de pissarres digitals i amb connexió sense fil a Internet, on tant el professorat com l'alumnat contaran amb ordinadors portàtils.

La dotació del programa en tota Espanya es finançarà amb un total de 200 milions d'euros, finançats al 50% pel Ministeri d'Educació i les Comunitats Autònomes. En concret, una vegada arribat un acord amb el Ministeri, la Comunitat Valenciana rebria del Govern Central 11.164.050 d'euros, dels quals 525.805 es destinaran a la formació d'especialistes en noves tecnologies i dels propis professors, així com per a l'elaboració i impuls a la creació de materials i recursos educatius digitals. Altres 10.638.245 es destinaran a comprar els equipaments necessaris per a engegar aquest ambiciós programa.

La UGT-PV considera important la subscripció d'aquest conveni en la mesura que en ell s'han d'especificar els requisits tècnics essencials necessaris per als ordinadors portàtils d'alumnes i professors, així com per a les aules.

Així mateix, aquest Programa és una bona eina per a reduir la bretxa digital existent entre l'alumnat, pel que les Comunitats Autònomes haurien de preveure beques o ajudes perquè tot l'alumnat tinga accés en igualtat de condicions als nous materials digitals, siga quin siga el seu nivell d'ingressos.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015