La secretaria de Política Social i Llingüística celebra una reunió de coordinació dels organismes

29 de maig de 2009

El Departament de Serveis Socials celebra una reunió dels departaments dels diferents organismes Hui 29 de maig ha tingut lloc en la Casa del Poble de la UGT a València una reunió convocada per la Secretaria de Política Social i Lingüística i el Departament de Serveis Socials en la qual van participar les persones responsables de l'àrea de serveis socials dels diferents organismes que formen la UGT-PV.

Com primer punt de l'ordre del dia es va presentar a les companyes i companys a la nova responsable de la Secretaria de Política Social i Lingüística, Pepa Llorca Llinares. Seguidament, i entrant en un dels temes més importants de les activitats que desenvolupa el Departament, es va tractar la situació actual de l'aplicació de la Llei de Dependència al País Valencià.

El Departament de Serveis Socials celebra una reunió dels departaments dels diferents organismes Es va informar sobre el nou fons especial aprovat pel govern central, el qual suposa la transferència de fons a les Comunitats Autònomes per a la creació o reforma d'infraestructures relacionades amb l'atenció a la dependència. Amb aquest fons especial es pretén d'una banda la creació d'una xarxa pública de serveis que donen cobertura a les persones que es troben en situació de dependència, i per altra banda la creació d'ocupació, al tractar-se d'un sector molt intensiu en mà d'obra.

A més, es va informar sobre les diferents Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència que s'han creat en tot el territori del País Valencià, així com de la importància de la participació del nostre sindicat des de les Unions Comarcals en les mateixes.

Un altre dels punts tractats ha estat la continuació del projecte finançat per la Diputació de València, amb el qual s'ha engegat des del Departament el Punt d'Informació a Persones Treballadores de la Llar, un servei d'assessorament i formació per a les treballadores de la llar, tant les que realitzen el seu treball de manera irregular, com per a aquelles que pertanyen al Règim Especial de Treballadores de la Llar. El Departament de Serveis Socials celebra una reunió dels departaments dels diferents organismes

Un altre dels temes tractats va ser el de la Renda Garantida de Ciutadania. Es va explicar a les persones assistents els requisits per a accedir a aquesta renda mínima, per a així poder proporcionar informació des de tots els organismes a les persones afiliades que no perceben cap tipus de renda. Com ja hem reivindicat en diverses ocasions, davant la situació de crisi és imprescindible que s'apliquen les polítiques autonòmiques de rendes mínimes.

Finalment es va informar de la realització d'un curs de formació sindical des del Departament que tindrà lloc els pròxims 24 i 25 de juny, i 1 i 2 de Juliol en l'Escola Vicent Redolat. El curs, anomenat “Polítiques Socials per a l'Acció Sindical”, tractarà principalment les dificultats d'inserció i/o manteniment laboral que pateixen alguns col•lectius com persones amb discapacitat o malaltia mental, persones que consumeixen substàncies addictives, etc. així com mitjans propis de l'acció sindical que faciliten la seua inserció laboral i permanència. Va dirigit a les persones afiliades, delegats i delegades i membres de comité d'empresa interessats en la matèria.

El Departament de Serveis Socials celebra una reunió dels departaments dels diferents organismes

Información básica Servicio de hogar familiar 2015