La Plataforma en defensa de la Ley de Dependencia convoca una manifestaciòn en Valencia el sábado 16

La Plataforma en defensa de la Ley de Dependencia convoca una manifestaciòn en Valencia el sábado 16 La implantació de la Llei de Promoció de l'Autonomia i Atenció a les Persones en situació de Dependència està sent aprofitada per a desmantellar el Sistema Públic de Serveis Socials. S'està substituint de forma paulatina i constant per un sistema residual, de caràcter subsidiari, on el caràcter assistencial, en el millor cas, preval sobre el reconeixement dels drets socials. Volguérem, arran de les propostes impulsades des de LA PLATAFORMA PER A LA DEFENSA DE L'APLICACIÓ DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA, transmetre't com professional dels Serveis Socials algunes idees claus que motiven a sumar-se a les mobilitzacions proposades des de col•lectius d'afectats i professionals implicats.

LES PERSONES QUE TENEN EL DRET, NO PODEN EXERCIR-LO...

1.- Perquè la NO aplicació de la llei a el País Valencià, aquesta evidenciant que el retard respon al desinterès de la nostra administració autonòmica per a desenvolupar els drets socials. Són milers els afectats que esperen amb paciència la RESOLUCIÓ DE LA SEUA SITUACIÓ I L'APLICACIÓ DELS SERVEIS I PRESTACIONS que d'ella es deriven. La comparativa amb el desenvolupament que s'està fent en altres Comunitats Autònomes no deixa lloc a dubtes. La Comunitat Valenciana suspèn en l'aplicació de la Llei.

ELS TREBALLADORS SOCIALS PERDEN EL SEU ESPAI PROFESSIONAL..

2.- Perquè el desenvolupament de la mateixa ha deixat en una segona línia d'incidència i gestió als treballadors socials d'atenció primària, creant una estructura paral•lela, on la nostra aportació queda en un segon nivell, el que suposa l'oblit professional i metodològic del nostre treball. Però també els treballadors socials de la dependència, contractats a aquest efecte, estan patint les conseqüències amb imposicions que vulneren una vegada i una altra la Llei i el treball tècnic dels professionals.

LA NOSTRA XARXA SOCIAL ES DETERIORA...

3.- Perquè la implantació que està fent la Conselleria de la Llei, prevalent les prestacions econòmiques, lluny de potenciar, revitalitzar i ampliar els Serveis Socials existents (com així estableix la Llei), desestabilitza la xarxa primària d'atenció impedint el seu potencial comunitari de suport i proximitat.

Per això la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Comunitat Valenciana fa una crida a sumar veus el dia 16 de Maig participant en la manifestació convocada a València per, a les 18 hores en la Plaza San Agustín.

La Plataforma en defensa de la Ley de Dependencia convoca una manifestaciòn en Valencia el sábado 16

!!! MARCHA NARANJA SOBRE VALENCIA EL SÁBADO 16 MAYO A LAS 18 H. PLAZA SAN AGUSTÍN !!!

!!! EXIGIMOS EL DERECHO A LA ATENCIÓN EN SITUACIONES DE DEPENDENCIA Y A LA AUTONOMÍA PERSONAL !!!!

!!! POR LA IMPLEMENTACIÓN EFECTIVA Y URGENTE DE LA LEY DE DEPENDENCIA !!!

Información básica Servicio de hogar familiar 2015