La UGT-PV participa en les Jornades "El poder de decidir és nostre"

28 S, Día Internacional d’Acció Global per l’accés a l’avortament amb seguretat, legalitat i gratuïtat 

La UGT-PV, com a integrant de la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de Valencia, va participar dissabte passat 28 de setembre en les Jornades “El poder de decidir és nostre. INFORMADES, REARMADES, PREPARADES! Taules de debat

Al novembre de 1990, les feministes llatinoamericanes i del Carib varen acordar la necessitat de creació d’un dia d’acció global al respecte. Es va escollir el 28S en memòria de l’abolició de l’esclavitud a Brasil, per analogia a l’esclavitud de moltes dones que no tenen reconeguda la llibertat per a decidir sobre el seu cos i projecte de vida. A l’any 2012, la Xarxa Mundial de Dones pels Drets decidí solidaritzar-se i convertir-ho en una acció global (Més información, http://www.28deseptiembre.org/ y http://www.mujeresparalasalud.org/spip.php?article275).

El plenari.

És per allò, que el passat 28S s’han fet, al voltant, moltes activitats mundials, estatals, autonòmiques i locals. Una d’eixes van ser les Jornades “El poder de decidir és nostre. INFORMADES, REARMADES, PREPARADES! La mateixa fou molt interessant i s’han creat moltes xarxes. Així com és va parlar de accions i strategies. En uns dies publicaren les conclusions.

L’exposició

 

Esther Ortega Borderia, Secretaria de Poitiques Social i Igualtat de Gènere de UGT-PV

Información básica Servicio de hogar familiar 2015