8 de Març Dia Internacional de la Dona Treballadora

Un any més celebrem el Dia Internacional de les Dones Treballadores en el marc d’una greu crisi econòmica, on la desocupació i la precarietat laboral s’imposen amb intensa cruesa. Per a atallar aquesta crisi el Govern ens sotmet a mesures agressives que posen en risc l’estat del benestar i les conquestes socials de la classe treballadora.

   Descarregar cartell | Descarregar actes y manisfest

Un any més celebrem el Dia Internacional de les Dones Treballadores en el marc d’una greu crisi econòmica, on la desocupació i la precarietat laboral s’imposen amb intensa cruesa. Per a atallar aquesta crisi el Govern ens sotmet a mesures agressives que posen en risc l’estat del benestar i les conquestes socials de la classe treballadora 

Ens pressionen amb contractes precaris, jornades reduïdes, retallades salarials, pujades d’imposts, co-pagaments en la sanitat, acomiadaments i més acomiadaments, en definitiva, ens han submergit en una crisi econòmica sense precedents, i per a eixir d’aquesta només s’exigeix el nostre esforç, l’esforç dels treballadors i les treballadores; -i els esforços del capital, dels mercats i dels governs que han sigut principals protagonistes?, -quins esforços. els demanen?. Cap!, tot el contrari.  

Des de la UGT-PV manifestem la nostra repulsa cap a la gestió econòmica realitzada aquests últims anys en la Comunitat Valenciana, evitant enfangaments que perpetuen els privilegis d’alguns col·lectius en detriment d’altres.

En aquest context socioeconòmic en el que ens trobem, les dones tenim pitjor situació que els homes; nosaltres hem hagut de lluitar pels nostres drets laborals i per a això s’han promulgat lleis, s’han posat en marxa eines legals com ara els plans d’igualtat en les empreses, i encara així continuem tenint més contractes precaris, més temporalitat, la maternitat no s’incentiva i en aquesta situació de crisi, tindre fills significa, en algunes ocasions, anar-nos-en a la desocupació. El permís de paternitat, reflectit en la llei d’igualtat, s’ajorna un any més.

Observem que la realitat que patim les dones i els grups més vulnerables en la societat s’escapen del marc legal, el compromís teòric està, però les
pràctiques no existeixen. Totes les mesures del Govern estan encaminades a deixarnos a les dones en una major precarietat que abans, espentant-nos fora del món laboral i deixant lloc als homes, perquè són ells, segons sembla, els que haurien d’estar i no nosaltres com abans.

Des de la UGT-PV exigim al Govern Autonòmic el compliment de les lleis d’igualtat i deiem:

  • NO a la reducció dels pressuposts destinats a les polítiques d’igualtat.
  • NO a l’eliminació de les organitzacions de dones.
  • NO al tancament de biblioteques pioneres en matèria d’igualtat.
  • NO al tancament d’espais d’investigació en gènere i diversitat.
  • NO a la retallada pressupostària per a la Llei de la Dependència.
  • NO a la retallada pressupostària per als Centres d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere.
  • NO a la retallada salarial del funcionariat i del personal interí.
  • NO als discursos patriarcals i sexistes que ignoren a les dones.

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015