25 de noviembre. 19,30 horas. Manifestación del Día internacional contra la Violencia de Género

El próximo jueves, 25 de noviembre, se conmemora el Día Internacional contra la Violencia de Género. Con motivo del mismo, se celebrará una Manifestación que saldrá desde las 19:30 horas desde la Plaza Alfonso el Magnánimo de la ciudad de Valencia; además en Alicante habrá una concentración a las 19:30 horas en la Plaza Calvo Sotelo y en Castellón se ha convocado una manifestación a las 19:30 horas, se iniciará en la Plaza de la Paz y finalizará en la Plaza Santa Clara. Un año más, UGT junto con la Plataforma Feminista del País Valenciano manifestamos nuestra repulsa contra todo tipo de violencia machista que sigue ejerciéndose copn una virulencia letal en todo el mundo, manifestación brutal de la discriminación entre mujeres y hombres y violación de los derechos humanos y las libertades fundamentales.

Manifest del Moviment Feminista Valencià

CAP AGRESSIÓ MÉS, CAP MALTRACTADOR AL CARRER.
NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!

En la última dècada, 629 dones han sigut assassinades , amb una mitjana de 63 per any. En 2010 hem superat la xifra de feminicidis de 2009. Des de l'1 de novembre del 2009 al 31 d'octubre d'enguany, 75 Dones han sigut mortes a mans d'assassins masclistes,amb una violència  brutal:

estrangulades
asfixiades
apunyalades
esquarterades
degollades
atropellades
llançades al buit
enverinades
ofegades
decapitades
soterrades en calç viva
mortes a colps amb martells, barres, lligones...

La majoria han sigut assassinades per la seua parella o exparella, altres no mantenien relació sentimental amb l'assassí: són les que no entren en les estadístiques oficials.

De nacionalitat marroquina, boliviana, espanyola, anglesa, colombiana, bielorussa... amb ordres de protecció i sense. Joves i més grans. Assassinades a casa, al carrer, a soles o amb les seues criatures.

Aquest 25 de novembre, DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES, tornem a dir que no volem més agressions.

Denunciem de nou que per a erradicar la violència maclista cal començar amb l'educació, perquè l'educació en igualtat és l'eina bàsica per a transformar l'actual societat capitalista i patriarcal en una societat igualitària i lliure.

Perquè l'assistència social o la justicía intervenen quan la violència ja s'ha produït. Per això és imprescindble la prevenció. Imprescindible apostar en educació per a la ciutadania perquè les nostres filles i fills sàpiguen que la igualtat no és només cosa de les dones, sinó una necessitat irrenunciable de tota la societat.

Cal posar fí a la imposició d'un model de bellesa, d'una manera de ser, de vestir, d'estimar o de viure, perquè totes elles són diferents formes socials de violència contra les dones.

Volem un model social on no tinga cabuda cap tipus de violència sexual contra les dones i xiquetes. Que no permeta el tràfic de xiquetes i dones per a la seua explotació laboral o sexual, que repare  les víctimes i perseguisca els delinqüents que es lucren amb l'esclavitud d'aquestes.
La crisi està servint de reforç dels estereotips en els quals se sustenta la discriminació que patim les dones. Les mesures que estan adoptant els governs per a eixir-ne són de marcat caràcter neoliberal i patriarcal. La supressió del Ministeri d'Igualtat i de línies d'inversió en polítiques d'igualtat o l'ajornament de l'aplicació de l'ampliació del permís de paternitat són passos arrere molt importants que fan més gran la bretxa de la desigualtat.
Al País Valencià, el govern autonòmic no destina els recursos econòmics necessaris per a educació, sanitat, assistència. Continua boicotejant la llei integral contra la violència de gènere, que després de sis anys encara no ha desenvolupat. A més, la falta de liquiditat li ha fet anunciar la venda d'immobles, entre altres, el palau del carrer Nàquera, seu de l'antic Institut de la Dona. Un espai de les dones al què no hem de renunciar.
Denunciem la violència masclista mitjançant  l'insult o la desacreditació de les dones que exerceixen un càrrec públic, com ara  les declaracions de l'alcalde de Valladolid contra la ministra de Sanitat, Igualtat i Política Social.
Hui, en el dia DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES, el Moviment Feminista de València cridem ben fort:
CAP AGRESSIÓ MÉS, CAP MALTRACTADOR AL CARRER. NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.

RECORDEM QUE LA MANIFESTACIÓ del dia 25 de novembre, a València,  eixirà  a les 19.30 hores de la Plaça d'Alfons el Magnànim. ACUDEIX-HI!!! NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!!!
MOVIMENT FEMINISTA DE VALENCIA

Más información

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015