UGT PV manté una reunió amb la vicepresidenta 2a per a abordar la igualtat entre dones i homes

Plans d'Igualtat: “És necessari que s'agilitze la seua tramitació i la unificació de criteris d'inscripció per a facilitar l'accessibilitat”

Violència Masclista: UGT sol·licita la convocatòria urgent del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista davant el repunt d'assassinats

La secretària de Formació, Ocupació i Igualtat de gènere d'UGT-PV, Pilar Mora, i la secretària de Dona UGT Serveis Públics PV, Anabel Civera han mantingut una reunió de treball amb la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, la secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá; el comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona, Felipe del Bany, i la directora general d'Igualtat i de l'Institut de les Dones, Davinia Bono.

Durant la reunió, s'han abordat, entre altres temes, la necessitat de reforçar el diàleg social i tractar de manera transversal qüestions relacionades amb els plans d'igualtat, la conciliació i corresponsabilitat, i l'eliminació de la bretxa de gènere, l'assetjament sexual i la violència de gènere.

Sobre els plans d'igualtat, UGT PV ha sol·licitat que s'agilitze la tramitació i registre d'aquests, així com una unificació de criteris per a la seua inscripció que facilite l'accessibilitat a totes les empreses i entitats.

Un altre dels temes que s'ha analitzat ha sigut la col·laboració amb UGT per a posar en marxa mesures de conciliació i corresponsabilitat i treballar sobre la bretxa salarial i la feminització de la pobresa. El sindicat ha traslladat que aquestes qüestions han de ser abordades des del diàleg social, de manera transversal i amb totes les àrees del Govern autonòmic implicades, com poden ser la d'educació, ocupació, etc.

Respecte a la violència de gènere, i davant el repunt d'assassinats masclistes que han tingut lloc aquestes últimes setmanes a la Comunitat Valenciana, Mora ha demanat que es convoque de manera urgent el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. “Les institucions i entitats que formem part del pacte hem de donar una resposta unida i contundent a les violències que patim les dones des de tots els seus vessants.Hem de recordar que els assassinats masclistes són l'última expressió de la violència masclista”, ha assenyalat la representant sindical.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015