UGT PV recull signatures en defensa de la Mar Menor

El sindicat es suma a esta iniciativa que necessita arreplegar 500.000 signatures abans del 27 d'octubre perquè la ILP puga ser presentada al Congrés dels Diputats, i que suposaria el reconeixement de personalitat jurídica a la llacuna de la Mar Menor i la seua conca i per tant dotar-la d'una major potecció.

A les seus d'UGT PV es compta amb plecs de signatures. També es poden consultar més punts on signar al web www.ilpmarmenor.org.

Els motius pels quals se sol·licita al Congrés dels Diputats l'aprovació d'una Llei que reconega personalitat jurídica a la llacuna de la Mar Menor i la seua conca són, per una banda, la greu crisi que en matèria ambiental, ecològica i humanitària viuen la Mar Menor i els habitants dels seus municipis riberencs; d'altra banda, la insuficiència de l'actual sistema jurídic de protecció, malgrat les importants figures de protecció i els instruments de caràcter regulador que s'han anat succeint al llarg dels últims vint-i-cinc anys.

Actualment la Mar Menor es troba amenaçada de gravetat a conseqüència de l'eutrofització (excés de nutrients en l'aigua) a causa de l'activitat agrària i urbanística. Aquesta situació ha derivat en la desaparició del 85% de la seua vegetació marina (l'any 2006) i en els últims dies coneixíem que han mort més de 4 tones de peixos per la falta d'oxigen. El reconeixement de personalitat jurídica per a la llacuna permetrà que la ciutadania puga exigir davant la llei la reparació dels danys que s'han produït i es continuen produint allí.

 

 

UGT RGB 300 face.fw twit instayou.fw SNI 

 

Síguenos en Twitter

On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic
Guía Sindical para la seguridad laboral vial y la movilidad sostenible en la empresa
Información básica Servicio de hogar familiar 2015