Membres

Carmen Agulló Díaz

Carmen Agulló Díaz Carmen Agulló Díaz es llicenciada en Psicologia i llicenciada i doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València. Autora entre altres publicacions de "Maestros valencianos bajo el franquismo", "La depuración del magisterio valenciano" i " Una escuela rural republicana", "La renovació pedagògica al País Valencià", "La educación de las mujeres durante el franquismo y su evolución en Valencia. 1951-1970."

Leer más...

Josep Franco

Josep Franco Josep Franco Martínez (Sueca, 1955) és escriptor, traductor i educador d’adults, professió que va exercir com a director del C. P. de F. P. A. Miquel Rosanes de Sueca, fins el març de 2015. Ha estudiat magisteri, filologia anglesa i pedagogia a la Universitat de València i un curs de guionista a la UI Menéndez Pelayo.

La seua obra, iniciada als anys 80, ha estat recollida, fins el 1996, en Bibliografia de Josep Franco, per Antoni Carrasquer, i posteriorment, fins al 2005, en Bibliografia suecana (SS. XVII-XXI), pàgines 151-184, pel mateix autor.

Leer más...

Romà de la Calle

rdelacalleRomà de la Calle (Alcoi, 1942), Catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat de València. Ha estat professor en tres universitats espanyoles al llarg de mig segle. Ha dirigit més de 90 tesis doctorals. Ha estat President de la Reial Academia de Belles Arts de San Carles i és Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando (Madrid).

Leer más...

Rosa Solbes

rosa solbesEn els anys 70 va ser redactora dels setmanaris  Ciudad, Valencia Fruits i dels diaris  Primera Pàgina i La Verdad, a Alacant. Va treballar en les diverses publicacions aparegudes a València durant la transició democràtica (La Marina, Dos i Dos, Valencia Setmanal, Cal Dir, Diari de València) fent simultaneament de corresponsal de diaris i setmanaris d’ambit estatal(La Calle, El Periódico de Catalunya, Tiempo, Interviu... i col.laborant amb la pràctica totalitat dels mitjans valencians , com Levante, Saó, El Temps, etc.

Leer más...

Vicent Torrent

vtorrent

Vicent Torrent (València, 1945) és un musicòleg valencià, més conegut per la seua obra com a intèrpret de música tradicional amb el conjunt Al Tall.

Llicenciat en magisteri i músic autodidacta, de 1968 a 1972 va formar part (junt amb els germans Julio i Tico Balanzà) de l'Equip València-Folk, en el qual va començar a investigar en la tradició musical valenciana; en desfer-se eixe conjunt, l'any 1975 va fundar Al Tall junt amb Miquel Gil, Manolo Lledó i Manolo Miralles, este últim i Torrent els únics membres fundadors que continuen activament en el grup: Torrent, a banda de participar en la selecció i l'adaptació dels temes, és l'autor de la major part de les lletres originals, entre les quals Tio Canya o les del Quan el mal ve d'Almansa....

Leer más...

Victor Maicas

victormaicasViajero incansable y nacido en la ciudad de Castellón, Víctor J. Maicas ve publicada su primera novela, “La playa de Rebeca” (Éride ediciones), en noviembre de 2007. En noviembre de 2008 se publica su segunda obra titulada “La República dependiente de Mavisaj” (Éride) y, justo un año después, sale al mercado su tercer trabajo, “Año 2112. El mundo de Godal” (Éride); a finales de 2012 se publica “Mario y el reflejo de la luz sobre la oscuridad” (Editorial VdB, Grupo Éride), cuyo denominador común con respecto a sus anteriores novelas es, además de un cierto aire de suspense, ese espíritu crítico e inconformista que su autor plasma de una forma clara y precisa.

Leer más...