Principi i final; Homenatge a Josep Lluís Domenech

Principi i final; Homenatge a Josep Lluís Domenech

Hui 28 d'abril ha tingut lloc en la seu d'UGT-PV, l'acte Homenatge a Josep Lluís Domenech, membre del Consell de cultura d'UGT-PV, militant i afiliat del sindicat.

L'acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig; el Conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzá; el Conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo i diverses autoritats i representants del món de la cultura, que han vingut a acompanyar la família en este acte en memòria del professor i activista Josep Lluis Domenech, a què se li ha entregat el Va guardar 1er de Maig de UGT PV.

L'acte ha donat inici amb unes paraules de benvinguda de Lola Cayuela, membre del Consell de cultura d'UGT-PV i secretària de Cultura de la FESP UGT-PV, qui ha fet un emotiu record de l'homenatjat. A continuació, Rosa Solbes, periodista i escriptora, ha donat pas a la presentació de la jornada i a una sèrie de lectures d'alguns dels escrits de Josep Lluís Domenech.

Els textos de l'escriptor han sigut representats en escena per part de Jesús Huguet, lingüista Valencià i membre del Consell de Cultura; Carmen Agulló, escriptora i professora d'Història de l'Educació de la Universitat de València; Paco Benedito, professor i membre de l'Associació Obre o Trobes i Carles i Pilar Domenech, fills de Josep Lluís.

Pilar Doménech ha agraït a UGT i a tots els presents per l'actoen memòria de son pare, i ha procedit a la lectura d'uns poemes inèdits i molt íntims de l'autor. Carles per la seua banda ha recordat la memòria de son pare fent un recorregut per les coses que Domenech considerava importants, la seua família, els seus amics, la seua terra, la seua llengua, i altres valors universals com la llibertat i la solidaritat per les quals treballava.

Les lectures han sigut tancades pel president de la Generalitat, Ximo Puig que ha volgut d'esta manera recordar a qui ell ha descrit com un amic i com a persona compromesa i lluitadora.

Després de les lectures s'ha procedit a l'entrega del Guardó, el qual ha sigut rebut per l'esposa i fills de Josep Lluís de mans del propi president de la Generalitat i del secretari general de UGT PV.

La clausura del mateix ha anat a càrrec de Vicent Torrent i Empar Torres (Al Tal) els que han posat la nota musical dedicant una cançó a Josep Lluís.