UGT PV en la Segona Edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés (FCCC)

UGT PV participa en la Segona Edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés (FCCC), amb la projecció de la pel·lícula “Las Maestras de la República”

Hui, en el salo d’actes de UGT i dins del marc del festival CCC, tindrà lloc la projecció del documental “Maestras de la República” premi Goya 2014, que comptarà amb la intervenció de la seua directora Pilar Pérez Solano. La projecció iniciarà  a les 18:30 hores en el saló d'actes.

El Festival Cinema Ciutadà Compromés, FCC, està organitzat per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) amb la col·laboració de UGT PV i un ample ventall d’organitzacions, gràcies a les quals és possible realitzar 28 sessions en 19 sales diferents: Acció Cultural-Octubre Centre Cultura Contemporània, Ca Revolta, Casa de Cultura de Monserrat, CAVE-COVA, CCOO-PV, Centre Cívic i Cultural Tres Forques, Centre Cultural La Beneficència, CGT-PV Biblioteca Llibertària Ferrer i Guàrdia, Col·legi Major Rector Peset, El Ventanal, Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, IES Lluís Vives, Intersindical Valenciana, Mesó de Morella de l’Ajuntament de València, Fundació SGAE, Teatre El Micalet, i Aragó Cinema.

SESSIO INAUGURAL

El Festival tindrà lloc des del 27 d’octubre, fins al 23 de novembre. La inauguració constarà d'un acte que mostrarà algunes iniciatives posades en marxa a València per preservar el futur de la memòria oral, del cinema domèstic, dels documents històrics clandestins de la dictadura i, de manera molt especial, dels arxius de la dissolta RTVV. Les intervencions i projeccions tindran lloc en el Saló Alfons el Magnànim (Museu Valencià d’Etnologia), i comptaran amb el suport de representants polítics de la Generalitat, Diputació i Ajuntament. El director del Festival, José Ignacio Pastor, subratlla la importància de la sessió inaugural senyalant que “D'aquesta manera garantim que seguisquen vives les nostres identitats culturals i socials, un tresor audiovisual .

Enguany s’han inscrits a concurs un total de 29 audiovisuals de diversos formats (curt, mitjà i llargmetratge), junt amb altres produccions fora de concurs; Produccions audiovisuals totes elles, caracteritzades per parlar del nostre entonr amb mirada crítica i provocativa, que ens ajuda a pensar i ens meneja a l’acció compromesa per millorar la nostra societat. Tracten temes com la memòria històrica. la corrupció, migracions i refugiats, desigualtats ciutadanes, medi ambient. educomunicació, igualtat de gènere, etc. fomentant especialment l’audiovisual en valencià.

El Festival ha programat pel dia 2 de novembre el documental “Maestras de la República” premi Goya 2014,  que comptarà amb la intervenció de la seua directora Pilar Pérez Solano. La projecció tindrà lloc a UGT,  a les 18:30 hores en el seu saló d'actes.

El festival compta amb un jurat, presidit per la periodista Emilia Bolinches (Vicepresidenta d’ACICOM), que resoldrà els títols mereixedors d'obtenir els guardons del FCCC 2016, el lliurament del qual tindrà lloc en Teatre El Micalet el 23 de novembre. Les modalitats dels premis són sis: ficció, documentals, produccions de col·lectius ciutadans, micromecenatge, audiovisual en valencià i premi especial del públic.

Amb caràcter informatiu, el festival oferirà també sessions de memòria oblidada de la CNT, curts sobre la igualtat de la dona, informes mediambientals del Samaruc Digital, els millors curts del 2016 seleccionats per l’IVAC i una selecció dels premis FCCC 2015.

Per primera vegada el FCCC eixirà de València ciutat amb una sessió especial en la Casa de Cultura de la població de Montserrat, i participarà en el circuit d'exhibició comercial de la ciutat amb dues sessions dels documentals del mes en la sala Aragó Cinema. La sessió del 3 de novembre, dedicada a memòria històrica, tindrà un lloc singular de projecció: el refugi antiaeri de l'Institut Lluís Vives. A més, està prevista en la Facultat de Filologia la projecció de “Y sin embargo se mueve”, documental presentat per Willy Toledo sobre els nous moviments polítics a Espanya.

Per a ampliar informació www.festivalccc.com, per correu Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla. i per telèfon a 609427374 o 665585389.