La UGT-PV acudeix al Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2013

Andreu Martín guanya el Ciutat d’Alzira amb una novel·la negra sobre la crisi i la corrupció. Salvador Macip i Chris Willmott guanyen en Divulgació Científica, Eduard Mira en Assaig i Antoni Defez en Poesia

Una representació de la UGT-PV, encapçalada pel seu secretari general, Conrado Hernández, va acudir divendres 8 de novembre al lliurament dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2013. Els guanyadors de les diverses modalitats van recollir el trofeu dissenyat per l’artista Manuel Boix, en el tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

L’acte ha estat presentat per la periodista Amàlia Garrigós, amb l’acompanyament musical de l’espectacle «Sis veus per al poeta» i l’actuació de la Nova Muixeranga d’Algemesí. Hi han assistit vora 800 persones, entre les quals hi havia una gran representació del món de la política, la cultura, l’educació i l’economia, fet que contribueix perquè, any rere any es consolide el prestigi d’estos Premis. Hi han estat presents autoritats, líders polítics, representants dels principals sindicats i també d’entitats com Escola Valenciana. A esta edició s’havien presentat un total de 199 originals, i s’ha repartit entre els guanyadors una dotació global de 65.500 €.

 

 

 

 

 

 

 

L’escriptor Andreu Martín és el guanyador del XXV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb Les escopinades dels escarabats. El XIX Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a Salvador Macip i Chris Willmott per Jugar a ser déus, el XV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta l’ha guanyat Eduard Mira per Mediterrànies, mentre que el VIII Premi de Poesia Ibn Jafadja ha distingit Antoni Defez per Metralla esparsa. Tal i com es va fer públic, el guardonat amb el VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira ha sigut Carles Alberola; Vicent Sanhermelando ha merescut el XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per Esperant la lluna i David Navalón Bernabeu, autor d’El guardià dels cinc secrets, ha estat guardonat amb el XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.