La Comissió 9 d'Octubre demana al President Fabra dignitat

El 9 d’Octubre d’enguany pot representar el punt d’inflexió en el que la pèrdua de legitimitat social del Govern valencià tinga l’alternativa d’una majoria social emergent. Els representants de les associacions, sindicats i partits que formen la Comissió 9 d’Octubre han presentant la convocatòria de la manifestació d’enguany, que eixirà el dia 9 de la plaça de Sant Agustí de València a les 18h. Descarregar manifest

El lema de la convocatòria d’enguany és “El País Valencià és dignitat”. La Comissió ha redactat un manifest que expressa l’acord fonamentat en 5 punts programàtics:

1.- La reivindicació de la plena legalitat de la denominació País Valencià i la denúncia del manteniment de tics franquistes per part de representants del PP, que s’expressen tant en la pretensió de censurar una denominació que té una història i una legitimitat democràtica indiscutible, com en la impunitat amb la que militants seus exhibeixen símbols franquistes.

2.- La llengua i la cultura com a eines de cohesió social i elements vertebrals d’un projecte de progrés. En aquest sentit, la Comissió afirma la seua voluntat de defensar els drets dels valencians a la seua pròpia llengua, enfront de la persistència de casos de valencianofòbia, particularment per part de membres de les Forces de Seguretat de l’Estat.

3.- La necessitat d’un finançament just i l’exigència al president Fabra que deixe de fer genuflexions davant Madrid i defense els interessos dels valencians. Aquesta és una reivindicació unànim a la societat valenciana, que el Govern valencià no pot continuar ignorant.

4.- El respecte al territori com a element clau d’un projecte de societat amb futur, contràriament al model de destrucció ambiental impulsat pel Govern valencià que significa una greu hipoteca.

5.- L’exigència de polítiques favorables a l’economia productiva, el benestar social i la recuperació del treball. La Comissió responsabilitza els Governs espanyol i valencià de l’agreujament de la crisi: les mesures que han impulsat han multiplicat la destrucció d’ocupació, han creat un profund malestar social i dificultaran i retardaran l’eixida de la crisi.

La Comissió considera que aquests 5 punts són compartits per una ampla majoria social i, en aquest sentit, demana al president Fabra dignitat en l’exercici del seu càrrec, dignitat que significa deixar d’acotar el cap davant Madrid per a poder recuperar l’orgull de ser valencians.

Finalment, la Comissió fa una crida a participar de la manifestació del 9 d’Octubre i a participar d’aquest procés de canvi social i polític que s’ha iniciat al País Valencià.

Han participat en la roda de premsa els següents integrants de la Comissió 9 d’Octubre:

-Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)
-Amanda Gascó, Federació d’Escola Valenciana
-Emili Mira, secretari de la Societat Coral El Micalet
-Enric Valero, Ca Revolta
-Mireia Fernàndez, Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA)
-Paco Molina, secretari general de CCOO-PV
-Carles Vila, secretari d’organització d’UGT-PV
-Vicent Mauri, portaveu d’Intersindical Valenciana
-Maria Josep Ortega, Secretària de Polítiques Sectorials de Compromís
-Amadeu Sanchis, responsable de Relacions Institucionals d’EUPV i regidor a l’Ajuntament de València
-Pura Peris, Els Verds del País Valencià
-Pilar Navarro, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV)
-Jesús Bolinxes, Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN)
-Anna Oliver, Solidaritat per la Independència (SI)