Resultats satisfactoris en els cursos de preparació de valencià a la UGT-PV

Des de la UGT-PV, i concretament des de la Secretaria de Política Lingüística, volem mostrar la nostra satisfacció davant els bons resultats obtinguts en les proves de valencià de la Junta Qualificadora. Ha estat un gran esforç per part de l’alumnat que ha assistit durant tot l’any als cursos de preparació impartits al sindicat. I a més ara els resultats són gratificants i encoratjadors. Per aquest motiu i al mateix temps és en aquests moments que l’any 2012 ha finalitzat sols fa uns dies, quan trobem adequat el moment de fer-ne un balanç molt positiu i el que volem doncs és reivindicar que malgrat tot sí hem pogut assolir un dels nostres objectius: portar endavant els cursos. I el més positiu, hem pogut realitzar els cursos d’aprenentatge del valencià satisfactòriament, amb molt d’èxit.

Des de fa més de vint anys i mitjançant el Departament de valencià de la UGT-PV realitzem cursos de valencià que corresponen a la preparació dels diferents nivells de la Junta Qualificadora: oral, elemental i superior. Per descomptat hi ha una gran quantitat d’alumnat que hi participa i si és ben cert que sempre ha hagut un percentatge acceptable d’aprovats en tots els nivells, podem dir que aquest any ho han superat. Tant dels nivells oral, elemental i superior han aprovat prou quantitat d’alumnes, però concretament el nivell mitjà ha superat les nostres expectatives. Primerament perquè és el nivell més sol•licitat i després perquè ha superat el nombre d’alumnes que s’hi han presentat a les proves. I ja per últim direm que hem superat el percentatge d’aprovats en comparació amb anys anteriors doncs ha aprovat un 90% de l’alumnat. La majoria ja ho havia aconseguit en la primera convocatòria del mes de juny, i la resta ha aprovat en els proves del mes de novembre.

Finalment aprofitem l’ocasió per a felicitar a tots aquells i a totes aquelles que ho han aconseguit i també animem a tothom perquè continue preparant-se. Al capdavall el que volem és que no sols la gent obtinga el certificat pertinent de coneixements de valencià, sinó i sobretot i el més important que estudie i use quotidianament el valencià. És així de la millor manera que farem que la nostra llengua sobrevisca i com la mantindrem viva.