Roda de premsa 25 d’abril

Ahir al centre cultural Octubre es va presentar la manifestació en commemoració del 25 d’abril i que serà el proper dissabte 28 d’abril a partir de les 18 h. Enguany compta amb la particularitat que són els col•lectius de joves estudiants els qui la convoquen. Aquest any la manifestació hi serà el dissabte dia 28, a les 18 hores en Sant Agustí. Descarregar cartell de la manifestació i el de concert del mateix dia a la nit.

En la roda de premsa van participar els representants de les organitzacions convocants i adherides:

- Toni Gisbert (secretari d’Acció Cultural del País Valencià, ACPV)
- Gerard Martínez (organització d’estudians A Contracorrent)
- Laura Peris (Bloc d’Estudiants Agermanats, BEA)
- Joan Carles Queralt (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, SEPC)
- Almudena Morales (Associació d’Estudiants de Secundària, AES)
- Paco Molina i Eva Hernández (secretari general i responsable de Política Social de CCOO-PV, respectivament)
- Pepa Llorca i Lucia Sanchis (responsables de Política Lingüística i Joventut de la UGT-PV)
- Marc Candela i Rafa Reig (Intersindical Valenciana)
- Remei Santacatalina (presidenta de FAPA)
- Àngel Martí (gerent d’Escola Valenciana)
- Enric Valero (Ca Revolta)
- Juanvi Cubedo (Societat Coral “El Micalet”)

Com hem esmentat abans, ACPV ha donat enguany el protagonisme als joves. És un reconeixement al paper dels joves com a protagonistes a les recents mobilitzacions que han tingut lloc en València, i una expressió d’aposta pel futur.

L’afirmació de la identitat dels valencians i de la llengua i cultura pròpies, hi és en el marc de la celebració de l’”Any Fuster” (amb motiu del 50é aniversari de la publicació de “Nosaltres, els valencians”).

Apostem per un model de societat de benestar i pels drets socials, davant les polítiques que aprofiten el context de crisi per a qüestionar aquest model.

El valor de la diversitat i la pluralitat és un actiu, i la capacitat de teixir complicitats i d’arribar a acords –com el que expressa aquesta convocatòria tan oberta- permet oferir una via possible d’eixida a la crisi, des del diàleg i el consens, que ACPV i la resta de convocants oferim com a model a un Govern valencià entestat en la imposició i caracteritzat una mala administració dels nostres recursos i pel poc respecte a la llengua i identitat dels valencians.

Finalment, s’ha instat al Govern Valencià a passar de les paraules als fets particularment en l’àmbit de la llengua i la cultura, davant l’evidència de la continuïtat que es manté en aquelles polítiques més regressives. Com a exemple el manteniment de la censura de TV3, el projecte el Decret de Plurilingüisme, el desmantellament dels Serveis Municipals de Normalització Lingüística o la greu situació que pateix Canal 9, entre molts altres.

Els representants dels estudiants han volgut denunciar  la repressió patida per les mobilitzacions dels joves -exemplificada pels alumnes de l’IES Lluís Vives-, la mercantilització de l'educació pública i les nefastes conseqüències de les retallades en la qualitat de l’ensenyament. " Si ataquen l'educació, ataquen els joves, i si ho fan, no creix el país!".

Tot seguit de la manifestació, a partir de les 21h, es donarà pas a un concert a l’Auditori Municipal de Burjassot amb La Gossa Sorda com a cap de cartell.