La UGT-PV anima a la participació en la manifestació del 9 d’octubre a València

Un any més la UGT-PV participa en la Comissió 9 d’octubre i ho fa conjuntament amb altres entitats en l’organització de la commemoració d’aquest dia tan assenyalament en la nostra historia.

Aquest any, Escola Valenciana està organitzant un acte per a commemorar els 25 anys de Trobades d’Escoles en València amb una Festa pel Valencià multitudinària a la Fira de Mostres de València, carrer senda del polvorí amb l'Avinguda de les Fires, València Fòrum, Pavelló 8, que òbriga les portes a les aportacions i la participació del màxim nombre de xiquets i xiquetes, jovent, famílies, em món associatiu, el món cultural i el món educatiu. Gent de les comarques que mostren en el seu dia a dia l’estima per la nostra llengua.

És un acte per a celebrar 25 anys d’esforç en la normalització del valencià a les aules i al carrer, per a escenificar les claus del futur de la nostra llengua i per visualitzar més intensament una data clau per als valencians i valencianes, el 9 d’octubre.

PROGRAMACIÓ DEFINITIVA FESTA PEL VALENCIÀ

De 10:00 a 17:00 hores

Monument commemoratiu: LA CLAU QUE OBRI TOTS ELS PANYS
Durant tot el matí, els xiquets, xiquetes, pares, mares i docents de cada centre educatiu que haja participat en la realització del "Llibre de la clau" aniran dipositant-lo en l'escultura “La clau que obri tots els panys”, creada per l’artista Manuel boix.

Actuacions a l’escenari
Durant tot el matí se succeiran diferents actuacions de grups de xiquets i xiquetes vinculats a centres educatius o a associacions comarcals presentats per Pep Castellano, Cantó Nieto, Iolanda Muñoz i Enric Esteve.  Podreu veure la Coral del Micalet, que estrenarà el poemari de Marc Granell, el Grup Trobada, Àlvar Carpi, Paco Muñoz amb una  coral de 250 alumnes de Torrent, Marcel el Marcià i moltes més actuacions musicals i sorpreses d'escoles valencianes d'arreu de les comarques.

Tallers infantils
Centres educatius participants a les Trobades 2010, duran a la Festa pel Valencià els tallers que han preparat a la seua Trobada comarcal. Així mateix, també muntaran tallers per als xiquets i xiquetes associacions culturals i universitats.

Fira d'Entitats
Entitats civiques i culturals, així com el món editorial., tindran un espai per a informar sobre les seues activitats.

Dinar

Finalment, a les 18 hores del día 9 d'octubre es produirà la manifestació amb eixida des de la plaça San Agustí de València.