ISCOD desenvolupa accions de sensibilització amb la Regidoria d'Educació i Infància de L'Eliana

Les accions s'emmarquen en un projecte d'Educació cofinançat per la Generalitat i UGT en el marc del Dret a la participació de la Infància i els ODS

Hui, 6 de febrer, arranca al CEIP L’Olivera de l’Eliana el projecte d’Educació per al Desenvolupament i la Ciutadania Global “Les xiquetes i xiquets ens conten el món – Fase II. Prenem partit” de la mà d'Eva Santafé, regidora d’Educació i Infància del Ajuntament d’aquesta localitat. Aquesta és una iniciativa de l’Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament (ISCOD-PV), cofinançada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat i UGT-PV i amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació i Infància del Ajuntament de l’Eliana.

El projecte es desenvoluparà durant dos cursos escolars, l’actual i el pròxim 2019/2020, amb l’alumnat de 6é de primària, i amb aquest que es pretén fomentar el desenvolupament d’una cultura de ciutadania activa i transformadora des de la infància en relació a la defensa dels Drets Humans amb un enfocament que aborda: l’enfortiment de capacitats i competències; la incidència; el lideratge i l’intercanvi d’experiències. És per això que la intervenció es coordinarà estretament amb el Consell dels Xiquets i Xiquetes de l’Eliana.

Durant aquest curs escolar es duran a terme 12 sessions en les quals s’abordarà el Dret a la Participació de la Infància i quatre temes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): Igualtat de Gènere (ODS 5); Reducció de Desigualtats (ODS 10), Consum responsable i comerç just (ODS 12) i Cultura de Pau (ODS 16).

Aquest procés culminarà aquest curs escolar amb la presentació de les demandes dels xiquets i xiquetes, presentades en el Consell dels Xiquets i Xiquetes de l’Eliana, i dirigides a tots els partits polítics del municipi de cara a les Eleccions Municipals de maig de 2019 amb l’objectiu que aquests tinguen en consideració l’opinió de la infància en relació als temes abordats.

Altres dos centres d’educació primària de la Comunitat, el CEIP El Pla (Elx) i el CEIP Rosario Pérez (Vall d’Uixó), formen part també d’aquest projecte.

 

UGT RGB 300 face.fw twit instayou.fw

 

Recursos de Educación para el Desarrollo

Informe Diagnóstico
Periodismo, Datos y Objetivos de Desarrollo Sostenible
Informe diagnòstic
Periodisme, Dades i Objectius de Desenvolupament Sostenible
Las niñas y los niños nos cuentan el mundo
12 Actividades para trabajar en el aula los Objetivos de Desarrollo Sostenible
Les xiquetes i els xiquets ens compten el món
12 Activitats per a treballar en l’aula els ODS
Buscando la vida
Serie de videos sobre inmigración e integración
Ecuatorianos en Valencia
Vivir entre las dos orillas
La violencia de género en la población de mujeres inmigrantes
Resumen
Construyendo una Sociedad Abierta
La meua escola i el món
Mi escuela y el mundo
Qué nadie se quede atrás
Guía de Cooperación y Objetivos de Desarrollo Sostenible para Trabajadoras y Trabajadores
Que ningú es quede arrere
Guia de Cooperació i Objectius de Desenvolupament Sostenible per a Treballadores i Treballadors
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic
Información básica Servicio de hogar familiar 2015