Aposta Jove UGT-PV participa al Taller Participative Democracy 3.0 organitzat per la Fundació Institut d’Estudis Polítics

El passat dijous 16 de Juliol, Aposta Jove UGT-PV va participar a les jornades organitzades per la Fundació Institut d’Estudis polítics i emmarcades al si del programa europeu Erasmus Plus. Un projecte consistent en establir tres objectius principals en tres trobades nacionals de debat al llarg de 2015, entre joves i responsables polítics, socials, sindicats i experts, amb la finalitat d’apropar-se i establir canals adequats de comunicació entre els i les joves i aquells que són els seus representants.


Dins del marc global del projecte, Aposta Jove UGT-PV vam participar de manera activa a la segona trobada on l’objectiu era detectar i debatre sobre les necessitats reals dels i les joves per a participar i proposar les mesures i nous canals de participació a través de les TIC’s, estudiar les possibilitats de participació democràtica innovadora que ofereixen les plataformes web 3.0, les xarxes socials (Facebook, twitter, google+...) i les aplicacions per a mòbils entre altres.


Amb aquestes premisses, el taller Participative Democracy 3.0 va començar amb la presentació d’algunes dades que es van treballar a la primera trobada i que proporcionaven una fotografia sobre la participació dels i les joves en associacions de caràcter social. També es va oferir un breu resum de les conclusions d’aquesta primera trobada que es va produir al mes de març.


Durant el desenvolupament del taller, les persones assistents es van dividir en dos equips per tal de treballar dues àrees diferenciades; per una banda la participació al moviment associatiu, i per altra la participació política i sindical. Tenint en compte les conclusions extretes es va realitzar un anàlisi DAFO amb l’objectiu de redactar algunes mesures concretes que es podrien aplicar per a millorar la participació en les nostres organitzacions juvenils, especialment en allò que respecta a formació, recursos, participació i compromís, i administració. Posteriorment es van posar en comú les propostes dels diferents grups de treball, amb les quals es realitzarà una vegada finalitzades totes les fases del projecte un document de conclusions el qual ens faran arribar.


Per a finalitzar la jornada, va tindre lloc una taula redona amb representants juvenils d’Aposta Jove UGT-PV, CCOO i Intersindical, on es va parlar sobre la participació dels i les joves a les nostres organitzacions, i com és i com haurien de ser aquestes per a implicar cada vegada a més joves en l’associacionisme i la mobilització social.

 

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015