Aposta Jove celebra a Alborache la seua XI Escola de Joventut i la II Assemblea General

Aposta Jove celebrarà a Alborache la seua XI Escola de Joventut i la II Assemblea General

Aposta Jove UGT-PV celebra els dies 26 i 27 de juny la seua XI edició de l’Escola de Joventut, així com la seua II Assemblea General, al municipi d’Alborache, a la Comarca de la Foia de Bunyol. 
Per a la inauguració d’aquesta jornada comptarem amb les intervencions de Juangra Martínez, Portaveu Nacional d’Aposta Jove, Guillermo Forment, Secretari General de la Unió Comarcal valència Sud i Interior, i Isabel López Atienza, Secretaria de Política Social de la UGT-PV.

Descarregar programa | cartell

 

Durant aquesta edició es treballarà sobre les desigualtats econòmiques i socials que afecten a les i les joves. La joventut és un dels col·lectius més afectats per la crisi econòmica, amb un 30% de la població jove en risc d’exclusió social. La situació que es dibuixa és la d’una joventut empobrida, amb el suport dels seus pares i iaios, sense treball o amb treball precari, i incapaç de formar la seua pròpia família. No sols la falta de treball agreuja les desigualtats socials, sinó que l’aparició dels nous treballadors pobres, o la nova classe social coneguda com precariat, fa que aquestes desigualtats es perpetuen a pesar d’estar presents en el mercat de treball.

Sobre aquestes qüestions es debatrà el divendres 26 de matí amb la col·laboració de Pau Marí-Klose, Doctor en Sociologia i professor de la Universitat de Saragossa, que farà una exposició sobre aquestes qüestions i quines són les ferramentes que, com a joves sindicalistes, estan a l’abast per tal de construir un present i un futur més just i igualitari.
La vesprada s’encetarà amb la presentació de la guia Informar-se es protegir-se, una guia per a treballar amb èxit a Alemanya, elaborada per UGT amb l’objectiu de garantir els drets laborals de la població espanyola que viatge a Alemanya per a buscar una ocupació o que ja es troba en aquest país, realitzant-se a càrrec d’Ana Maria Corral, Responsable del Departament de Migracions de la UGT Confederal.
A continuació, es realitzaran dos tallers que giraran al voltant dels documents que es treballaran el dissabte de matí a la II Assemblea General d’Aposta Jove. Es treballarà en diferents grups rotatoris sobre Ocupació i Emancipació, i Drets Socials.
La cloenda correrà a càrrec de Juangra Martínez, Portaveu Nacional d’Aposta Jove, Silvia Sazatornil, Responsable del Departament de Joventut Confederal, i Isabel López Atienza, Secretaria de Política Social de la UGT-PV.
Per a finalitzar, el dissabte pel matí es realitzarà la II Assemblea General d’Aposte Jove, on es valorarà la gestió realitzada durant aquest dos anys, es debatran i aprovaran si escau els documents de ponència política i reglament de funcionament, i s’elegirà a la nova Coordinadora Nacional, que liderarà Aposta Jove durant aquests dos anys vinents. En la seua inauguració comptarem amb la Secretaria de Política Social, Isabel López Atienza, i intervindran Frederic Monell, Secretari de Participació Sindical i Institucional de la UGT Confederal i farà la cloenda Gonzalo Pino, Secretari General de la UGT-PV.

 

 

https://translate.googleapis.com/translate_static/img/te_ctrl3.gif"); background-position: -65px 0px;" class="goog-te-gadget-icon" src="https://www.google.com/images/cleardot.gif">

 
 

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015