Aposta Jove participa al Ágora Joven on es reuniren joves sindicalistes de tota la UGT

El passat cap de setmana, quaranta joves de tots els indrets de l’Estat, inclosos els joves d’Aposta Jove UGT-PV ens vam donar cita en la ciutat de Palència amb motiu de la trobada confederal Ágora Joven de UGT.

En la presentació del divendres vam contar amb la participació de Frederic Monell, Secretari de Participació Sindical i Institucional de UGT, Silvia Sazatornil, Responsable del Departament de Joventut de UGT, Roberto López, President del Consell de la Joventut de Castilla y León, Agustín Prieto, Secretari General de UGT- Castilla y León i Cándido Méndez, Secretari General de UGT. En les seues intervencions ens van traslladar la seua visió de la precària situació que en matèria d’emancipació i ocupació travessa la joventut castellana-lleonesa i espanyola en el seu conjunt. En aquesta primera jornada contàrem també amb la presència d’Antonio González, Conseller de UGT en el Consell Econòmic i Social que ens va explicar els canvis patits en els últims trenta anys d’història del país en relació a l’evolució dels salaris, la distribució de la renta i la desigualtat que deriva dels mateixos.

Durant la jornada del dissabte, iniciàrem la posada en marxa del Ágora Joven amb la posada en comú d’idees i projectes que ens agradaria abordar de cara a una col·laboració estreta entre els joves sindicalistes i les associacions dels diferents territoris que hui treballen colze amb colze amb la UGT. Més entrat el matí vam planificar i preparar les accions a les que després vam donar forma amb el nostre compromís de canvi en la forma de fer sindicalisme juvenil. Tota la jornada va estar conduïda per Sandra Pérez i Javier Vales d’Exipol, que durant la vesprada ens van instruir en les dinàmiques del nou poder amb uns tallers que es desenvoluparan en el temps amb forma de laboratoris socials.

La jornada del diumenge la vam dedicar a elaborar les conclusions de les jornades de l’Agora Joven de UGT i clausurar la trobada havent aconseguit crear noves sinergies entre els joves del sindicat que amb el temps ens duran a canviar el paradigma de la lluita de la classe treballadora.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015