Totes les organitzacions juvenils valencianes convoquen la manifestació del 9 de maig a València

7 de maig de 2009

 Totes les organitzacions juvenils valencianes convoquen la manifestació del 9 de maig a ValènciaEl dissabte 9 de maig Acció Cultural del País Valencià (ACPV) convoca una manifestació per commemorar l’entrada de les tropes de Felip V a València (esdevinguda el 8 de maig de 1707, després de la derrota d’Almansa del 25 d’abril) i, amb ella, l’inici de la pèrdua del nostre autogovern. La manifestació eixirà de la plaça de Sant Agustí de València a les 18 h i recorrerà el centre de la ciutat.

El lema de la manifestació d’enguany és “Junts podem!”, i amb ell Acció Cultural

-constata la crisi del model social i econòmic impulsat per l’actual Govern valencià, fet que implica que la crisi econòmica que pateix tot el món tinga uns efectes molt més greus en el nostre país

-denuncia la creixent degradació que pateix la democràcia al País Valencià, amb exemples tan greus com el tancament dels repetidors de TV3, els casos de corrupció que impliquen ja fins i tot al president de la Generalitat i els insults i amenaces per part de càrrecs públics als ciutadans (com és el cas dels insults del president de la Diputació de València al conjunt del professorat)

-i fa una crida al treball conjunt per la necessària regeneració democràtica que necessita el PaísValencià, i per revertir una política cultural, social i econòmica que agreuja els efectes de la crisi, ignora les demandes ciutadanes, discrimina la llengua i la cultura i alimenta un autoritarisme creixent.

És per tot això que Acció Cultural ha decidit donar tot el protagonisme enguany a les organitzacions juvenils valencianes. Joves d’Acció, Joves Socialistes del País Valencià, Bloc Jove, Joves d’Esquerra Unida, JERPV, Joves amb Iniciativa, Joves de CCOO, Joves d’UGT, Intersindical Jove i Bloc d’Estudiants Agermanats i Joves de Ca Revolta s’han unit per aprovar un Manifest conjunt, encapçalar la manifestació del 9 de maig (els seus representants duran la primera pancarta) i fer el parlament final de la manifestació.

D’aquesta manera, les organitzacions juvenils valencianes donen un exemple de treball unitari, generós i positiu que ha de tenir continuïtat. Els joves, que són el futur, mostren al conjunt de la societat valenciana, i a les seues organitzacions culturals, sindicals i polítiques, el camí a seguir per a fer possible un canvi de cicle social i polític al País Valencià.

Totes les organitzacions juvenils valencianes convoquen la manifestació del 9 de maig a València

9 MAIG 2009 – MANIFEST
Junts podem!
Per TV3 al País Valencià!

El 25 d’Abril per al jovent del  País Valencià és una data per refermar conviccions i guanyar el futur, ara que vivim una situació econòmica, social, cultural i política que només pot ser qualificada d’emergència. La crisi econòmica global es veu agreujada en el nostre cas per la fallida del model de país que l’actual Govern valencià ha imposat els darrers anys, la persecució de la llengua i cultura pròpies ha arribat al punt de provocar una contínua regressió en l’ús social del català, i s’ha imposat en les nostres institucions autonòmiques un autoritarisme polític amb profunds dèficits democràtics.

Davant d’aquesta situació, és necessari que les forces de progrés i país impulsem marcs unitaris de col•laboració i treball, amb l’objectiu de revertir socialment i políticament aquest procés de crisi. Des del respecte a la identitat de cada organització, junts podem paralitzar imposicions i fins i tot aconseguir avanços concrets en els nostres àmbits de treball. I en l’assoliment d’aquest objectiu, les organitzacions juvenils del País Valencià podem jugar un paper important i demostrar que és possible amb el nostre exemple.

En aquesta línea, denunciem el tancament dels repetidors de TV3 de les comarques de l’Alacantí, la Costera i la Ribera Alta per part del Govern valencià, i la seua intenció de tancar també la resta de repetidors, així com el càstig econòmic imposat a Acció Cultural del País Valencià amb multes injustes i desproporcionades, mentre el Govern central mira cap a una altra banda. I junts anunciem la nostra decisió de col•laborar en la campanya d’Iniciativa Legislativa Popular que per una “Televisió sense Fronteres” començarà ben aviat, amb l’objectiu  d’aconseguir la plena legalització de TV3 al País Valencià, i el respecte a la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

“Junts podem” és una afirmació de confiança en el futur i en la possibilitat de posar les bases per iniciar un nou cicle social i polític favorable a les polítiques de país i progrés. Un pas endavant fet amb generositat avui pel jovent que té una primera expressió en la manifestació que junts convoquem el 9 de maig a València, i que ha de continuar amb un compromís de futur pel País Valencià.

Signen el manifest:

Joves d’Acció, Joves Socialistes del País Valencià, Bloc Jove, Joves d’Esquerra Unida, JERPV, Joves amb Iniciativa, Joves de CCOO, Joves d’UGT, Intersindical Jove, Bloc d’Estudiants Agermanats i Joves de Ca Revolta.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015