Es tracta d'una fita històrica, que dignificarà les condicions del personal dels centres i serveis del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, que suposarà, no sols el merescut reconeixement i dignificació salarial de professionals del sistema, sinó que incrementarà la qualitat del servei prestat a la ciutadania.

Este 17 de novembre ha tingut lloc al Jardí Botànic de València la signatura de l'acord de millora laboral del personal del sistema públic valencià de serveis socials, el qual ha estat subscrit per les organitzacions sindicals UGT PV i CCOO, la patronal i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Es tracta d'un acord pioner a Espanya, que té per objectiu equiparar en 2026 les retribucions d'aquest personal amb les de les empleades i empleats públics, així com l'homologació de les jornades laborals.

Per part d'UGT PV ha acudit una nodrida representació de la direcció del sindicat, així com d'UGT Serveis Públics del País Valencià: Ismael Sáez, secretari general d'UGT PV, Isabel López, secretària de política social d'UGT PV, la secretària general d'UGT Serveis Públics, Mayte Montaner i tot l'equip del sector de Política Social dirigit per Maria Navarro.

Ismael Sáez, ha destacat en la seua intervenció la importància d'este acord que afecta a 13.000 treballadores i treballadors, i que dignificarà el seu treball, en una activitat en la qual el factor humà és clau, però s'ha de reconèixer en les seues nòmines i les seues condicions de treball. A més, ha destacat la importància del diàleg social com a ferramenta per tal d’assolir acords d'esta transcendència, una eina que es creu el Govern del Botànic i que a més permet que les normes acordades tinguen més perdurabilitat.

Des de la Secretaria de Política Social d’UGT Serveis Públics s'ha instat la Conselleria de Polítiques Inclusives que, donada la importància d'aquest acord, aposte amb fermesa per uns pressupostos que, tant en 2023 com en anys posteriors incrementen la despesa pública en serveis socials i incorporen les partides necessàries per a poder desenvolupar l'equiparació salarial. A més, és fonamental que una vegada aconseguida l'equiparació salarial en 2026, l'actualització de salaris continue perquè l'homologació siga sostinguda en el temps.

UGT valora la voluntat mostrada per la Vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a desenvolupar el nou model de serveis socials essencials de caràcter universal i gratuït i que, després de mesos de negociació amb els agents socials, haja sigut possible aquest acord triple. UGT ha treballat de manera decidida per a aconseguir el consens i la seua interlocució ha sigut determinant per a aconseguir consensos amb les entitats empresarials. A més, ha aportat solucions tècniques importants, com ha sigut la inclusió d'innovadors clàusules en els contractes públics per a la revisió de preus i la revisió salarial.