Sindicalistes enfront de les violències contra les dones i les seues causes

Les violències contra les dones suposen la major vulneració de drets humans i l'atropellament de drets fonamentals recollits en la nostra Constitució, a més de ser una expressió extrema de la desigualtat de gènere que és incompatible amb una societat democràtica. Constitueix un problema polític i social de primer ordre que requereix de l'actuació decidida dels poders públics.

A més, l'àmbit laboral és el primer i principal escenari de l'acció sindical. Encara que no és l'únic, incumbeix a UGT PV de manera més directa i tenim eines especifiques per a actuar en ell, especialment mitjançant la lluita compartida contra l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe que es produeix en l'empresa, en el centre de treball o a conseqüència de la relació laboral.

Des del sindicat fem una crida a les treballadores i els treballadors i al conjunt de la ciutadania a participar, junt amb el moviment feminista en els actes reivindicatius del 25N, per a sumar-nos al crit global contra les violències masclistes.

Front a la violència contra les dones, ni un pas enrere. Acabar amb les violències masclistes i les seues causes és la nostra prioritat sindical.

Manifestació València:

18h Porta de la Mar

Manifestació Castelló:

12h Pl Maria Agustina

Concentració Alacant:

18.30h Avda de la Constitució

Concentració Elx:

19h Pl de Baix

 

ACTES ORGANITZATS PER UGT PV

A més, des del sindicat s'han organitzat diferents actes per tal de commemorar esta data i sensibilitzar sobre la violència masclista:

Aposta Jove:

Dijous 23 de novembre, a les 12h "TALLER DE DEFENSA FEMINISTA"

UGT Horta Nord-Camp del Turia-Camp de Morvedre

Dijous 23 de movembre, a les 12h, exposició fotogràfica "DONES SINDICALISTES EN LA HISTÒRIA"

UGT l'Alacantí-La Marina

Divendres 24 de novembre, 9.30h, ACTE COMMEORATIU

alacanti25N