La CVONGD rep el Guardó en la categoria Col·lectiva.

Este divendres 15 de desembre va tindre lloc la XIII edició dels Guardons d’ Honor d'UGT PV, que enguany han sigut per a Joan Manuel Serrat en la categoria individual i per a la Coordinadora Valenciana d'ONGD (CVONGD) en la categoria col·lectiva. Els Guardons són la màxima distinció del sindicat a nivell autonòmic, on cada any es destaquen a persones i col·lectius que s'han significat en la seua trajectòria per la seua tasca i compromís social.

Així, el secretari General d'UGT-PV, Ismael Sáez, en el seu discurs de lliurament, ha destacat que “(...) Enguany el sindicat ha volgut sumar-se al reconeixement unànime de la nostra societat a la persona de Joan Manuel Serrat com un cantautor universal per l'extensió i abast de la seua poesia, per les temàtiques que aborda i per l'innombrable exèrcit de legataris que la reben dels seus pares i la custodien per als seus fills assenyalant que l'obra de Serrat és universal (..)”,senyalant que “és tot un honor que haja acceptat rebre un premi que ens engrandeix” a més Sáez va assenyalar que “hui premiem la cultura, l'humanisme, la bondat humana la bellesa i els valors.... “. (Veure discurs de lliurament d'Ismael Sáez, Secretari General d'UGT-PV)

En la seua intervenció després de recollir el reconeixement de mans de l'expresident de la Generalitat, Ximo Puig, i del secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, Serrat va reivindicar la justícia social “(...) perquè el món funcione millor cal que existisca una major Justícia, no la dels jutges, sinó la dels homes. Una justícia social que impregne la sanitat, l'educació o el treball…”A a més, Serrat va tindre paraules per a la Coordinadora Valenciana d'ONG, ressaltant la seua tasca “(…) afortunadament, quan no arriben els responsables oficials, arriben les dones i els homes que treballen 24 hores al dia en organitzacions que lluiten pels drets de les persones". Tot això en un discurs en el qual va expressar la seua confiança en les "noves generacions, que tenen una gran sensibilitat malgrat els problemes que pateixen com a col·lectiu”; i on va denunciar les penes que travessen els migrants, que “(…) en cas de poder arribar, han de demostrar cada dia que esperen de la vida el mateix que nosaltres".

Abans d'acabar, Serrat va recordar als amics valencians que ja no estan, com Vicent Andrés Estellés, Ovidi Montllor o Lluis Miquel; i va saludar amb afecte als presents en l'acte, com el cantant Paco Muñoz, o Marc Granell; davant un auditori en el qual estaven entre altres la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verónica Cantó; el exconseller Vicent Soler; l'ex-portaveu parlamentari Manolo Mata o el president del CES-CV Arturo Leó. I va tancar el seu discurs amb un "Visca València" i "Visca l'UGT".

En l'àmbit col·lectiu el guardó va ser per a la Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD) pels seus més de 30 anys de defensa de la solidaritat i la cooperació internacional i pel seu compromís amb el medi ambient, amb el treball col·lectiu i el foment de l'associacionisme; per l'impuls i manteniment en el temps de la campanya de sensibilització social i incidència política “Pobresa Zero”, que defensa la fi de les desigualtats en el món; i pel seu paper des de la responsabilitat social, com a acusació popular en el Cas Blasco, defensant en un llarg procés als qui degueren ser beneficiaris dels fons de la cooperació internacional. (Veure discurs de lliurament de Marisa Baena, Vice-secretària General d'UGT-PV)

En el moment de la recollida, Cristina Ramón, presidenta de la CVONGD va agrair a UGT-PV pel premi, assenyalant la necessitat de continuar treballant per la justícia i reivindicant un món en pau.

Durant l'acte van actuar el rapsode Vicent Camps acompanyat del guitarrista Miquel Pérez.