Este divendres 15 de desembre tindrá lloc la XIII edició dels Guardons d’Honor d'UGT PV, que enguany recauen en la Coordinadora Valenciana d'ONGD (CVONGD) en la categoria col·lectiva i en Joan Manuel Serrat en la categoria individual. 

Els Guardons són la màxima distinció del sindicat a nivell autonòmic, on cada any es destaquen a persones i col·lectius que s'han significat en la seua trajectòria per la seua tasca i compromís social.

Les persones homenatjades en edicions anteriors en la modalitat individual han sigut: Bernat Soria, María Teresa Fernández de la Vega, Joan Lerma, Fernando Delgado, Pilar Mateo, Francisco Tomás Vert, Romà de la Calle, Rafael Recuenco, Javier Cabo, Josep Lluís Doménech, Santiago Grisolía y Cándido Méndez.. I en la modalitat col·lectiva: Federación de Sociedades Musicales, Real Sociedad Económica, Vaixell: Francisco y Catalina, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Fundació Bromera, Al Tall, Plataforma Dependència, Coordinadora Feminista, Equip d'Excavació de Cova Bolomor, i el personal de l'àmbit sanitari per l'esforç i compromís en la seua lluita contra la pandèmia de la COVID-19.

Enguany el sindicat ha volgut sumar-se al reconeixement unànime de la nostra societat a la persona de Joan Manuel Serrat com un cantautor universal per l'extensió i abast de la seua poesia, per les temàtiques que aborda i a la qual res humà li ha sigut alié; i per l'innombrable exèrcit de legataris que la reben dels seus pares i la custodien per als seus fills.

En l'àmbit col·lectiu el guardó serà atorgat a la Coordinadora Valenciana d'ONGD (CVONGD) pels seus més de 30 anys de defensa de la solidaritat i la cooperació internacional i pel seu compromís amb el medi ambient, amb el treball col·lectiu i el foment de l'associacionisme; per l'impuls i manteniment en el temps de la campanya de sensibilització social i incidència política “Pobresa Zero”, que defensa la fi de les desigualtats en el món; i pel seu paper des de la responsabilitat social, com a acusació popular en el Cas Blasco, defensant en un llarg procés als qui degueren ser beneficiaris dels fons de la cooperació internacional.

Durant l'acte acutaran el rapsoda Vicent Camps acompanyat del guitarrista Miquel Pérez. L'aforament serà limitat i sol es podrà acudir amb invitació prèvia.