Des d'UGT Comarques de Castelló, ens veiem obligats com a entitat participant de la Plataforma LGTBI de la ciutat de Castelló, a anunciar que abandonem la Plataforma LGTBI. 

Esta decisió ha sigut presa donats els fets ocorreguts estos últims mesos, on els equips de govern a l'Ajuntament i en la Generalitat, (PP i Vox), han posat en perill els drets aconseguits. I és que hem vist el ressorgir de discursos d'odi contra les persones LGTBIQ+, a més d'accions, que el nostre sindicat no percep adequades, com és la imposició en l'organització del Dia de l'Orgull de 2023, o la publicació en la web, on s'anuncien els actes, que han sigut plantejats amb un pressupost desorbitat per part de l'empresa, Respira. Això últim sense haver-nos sigut informat amb anterioritat a la Plataforma. Amb tots estos fets l'Ajuntament mostra el seu menyspreu pel treball desenvolupat per la Plataforma LGTBIQ+ de Castelló durant els últims anys i la seua intenció de voler mercantilitzar la celebració del Dia de l'Orgull.

Per tot això, l'essència per la qual en un principi UGT Comarques de Castelló desitjava unir-se a esta plataforma, ha desaparegut, ja que entenem que s'han trencat els principis bàsics per al bon funcionament de la plataforma, trencant la unitat i el treball en equip.

D'altra banda, volem a més mostrar també la nostra disconformitat amb l'Administració Autonòmica en la creació d'una marca turística “LGTBIfriendly” buida de contingut i que en la web apareix juntament amb la Generalitat, col·laborant amb l'Orgull de Castelló i fent cas omís a la resposta de la Plataforma que no estava d'acord amb esta. 

Per estos motius este any UGT no participarà com a entitat en el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ 2024 a la ciutat de Castelló. La manifestació de l'orgull sempre ha sigut, i entenem que així ha de continuar sent, un espai reivindicatiu dels drets del col·lectiu i d'assenyalament de les discriminacions que encara es continuen produint. L'Orgull no pot ser un instrument de pinkwashing que blanquege els discursos d'odi de la dreta i la ultradreta.

Com a sindicat de classe, continuem treballant per i per als drets de les persones LGTBIQ+ en l'àmbit laboral i social.