Milers de persones van recórrer els carrers de València este dissabte 24 de juny per a reivindicar els drets aconseguits per al col·lectiu LGTBI.

Estos anys han suposat un avanç en les polítiques que reconeixen drets per al col·lectiu i que la formació de nous governs de dreta i ultra dreta poden posar en qüestió. Es per això que UGT PV fa una crida per a no tornar enrere en l’aplicació de polítiques d’igualtat i inclusives ja que encara queda molt de camí per recórrer, especialment als centres de treball, on el col·lectiu LGTBI encara pateix discriminacions que s’han d’atallar.

Segons la II Edició de l'Estudi sobre les persones LGTBI en l'Ocupació a Espanya realitzat per UGT “el 50% de les persones LGTBI que hem consultat consideren que no estem acceptades socialment, que la nostra situació no és bona en general, però s'agreuja en el cas de les persones trans, on el 70% considera que no estan acceptades; el 75% de les persones LGTBI considerem que no tenim les mateixes oportunitats que les persones heterosexuals en el treball, una xifra per a reflexionar que crida molt l'atenció; i el 55% de les persones trans reconeix que ha sigut exclosa de manera directa o indirecta en entrevistes de treball. Això genera situacions de discriminació inacceptables que obliguen a ocultar la nostra condició sexual en el treball per a no penalitzar la carrera professional”.

 

NOTÍCIES RELACIONADES

Ni un pas enrere. La UGT amb els drets LGTBI

UGT PV a l'Orgull 2023