FITAG-UGT-PV denuncia les pràctiques abusives del SEPE que sanciona als fixos discontinus d'Ecoribera per rebutjar la imposició d'ocupació inadequada

Delegats i delegadades d’UGT s’han concentrat a les portes de l'empresa de Cullera per a denunciar la complicitat del SEPE i Ecoribera per a denegar prestacions i incomplir el conveni  
 
La protesta convocada per la Federació d'Indústria i Treballadors Agraris de la UGT-PV ha denunciat les pràctiques abusives i contràries a dret del Servei Públic d'Ocupació Estatal (antic Inem) que està sancionant a diversos treballadors i treballadores fixos discontinus d’Ecoribera per rebutjar la imposició d'ofertes inadequades de treball d'aquesta empresa una vegada finalitzada la campanya ordinària.

Les sancions, qualificades de forma arbitrària i erròniament com a infraccions greus, impliquen la suspensió del dret de prestacions per part dels treballadors i treballadores durant períodes de fins a tres mesos. Treballadors que, no per casualitat, són delegats i delegades de la FITAG-UGT-PV en l'empresa. Així, el sindicat ha denunciat els fets davant la Justícia, que fins a en quatre ocasions ha fallat amb sentències que donen la raó als plantejaments del sindicat, ja que l'empresa incompleix de manera continuada l'article 37 del Conveni Col•lectiu de Manipulat i Envasat de Cítrics de la Comunitat Valenciana que estableix clarament que si l'empresa no respecta els mínims dies d'ocupació efectiva (6 dies en 2 setmanes, i 15 en un mes) no hi ha obligació alguna per part del treballador o treballadora d'atendre les ofertes fora de temporada.

La mobilització ha volgut també posar de manifest que el comportament del SEPE premia els incompliments que està realitzant l’empresa del conveni col•lectiu i es mostra clarament col•laboracionista amb una empresa on els afiliats i delegats de la UGT estan patint una pressió antisindical implacable. 

De fet, la persecució antisindical ha arribat a tal extrem que l'empresa ha acomiadat ja en dues ocasions al president del Comité de Empresa i membre de la UGT. Aquest company torna a estar pendent de sentència judicial, després d'haver estat readmès després del primer acomiadament.

Des de la UGT es valora que és absolutament escandalosa l'aliança abusiva i intolerable de l'empresa Ecoribera i el Servei Públic d'Ocupació per a incomplir la llei i vulnerar els drets dels treballadors.

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015