Comitè Comarcal Constituent del sindicat comarcal de la FITAG-UGT La Ribera Alta, La Costera i La Canal de Navarrés

A la Sala Miguel Juan de la Casa del Poble d'Alzira d'Alzira, el 10 de gener de 2013, a les 10.45 hores dóna va iniciar el Comitè Comarcal Constituent del Sindicat Comarcal de la FITAG-UGT la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrés. La Secretària d'Oorganización i Administració, en nom de la Comissió Executiva Comarcal, procedeix a constituir el Comitè Comarcal del Sindicat Comarcal de la FITAG-UGT la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrés.

El Comitè Comarcal del Sindicat Comarcal de la FITAG-UGT la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrés, òrgan màxim del nostre Sindicat Comarcal entre la celebració de Congressos Comarcals Ordinaris, que es compon de 26 representants i els 10 membres de la Comissió Executiva Comarcal, ha procedit a constituir reglamentàriament en la seva primera reunió, d'acord amb el que exigeix els Estatuts Federals i en la Normativa Interna de la FITAG-UGT-PV. El període corresponent del seu mandat tindrà vigència fins a la celebració del proper Congrés Nacional Ordinari.

Dels 26 representants dels sindicats comarcals, 11 són homes els que representa un 42,30% i 15 dones, el que representa un 57,70%.

La composició de la representació de cada sindicat comarcal compleix el que estableixen els Estatuts Federals i Normativa Interna de FITAG-UGT-PV per garantir la presència d'homes i dones d'acord amb la realitat afiliativa de la nostra organització.

El secretari general del Sindicat Comarcal de la FITAG-UGT la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrés fa una anàlisi de la situació actual, destacant la negativa situació econòmica del nostre país i de la nostra Comunitat, que s'enfronta amb greus retallades i una perspectiva encara més difícil en el futur.

La posició de la patronal és inassumible, ja que insisteix a reclamar fórmules legals per acomiadar massivament empleats públics i desregular encara més les relacions laborals en el sector privat.

A continuació destaca la dificultat que travessa el sindicat, on hem de redoblar els esforços per estar en els centres de treball, explicant les nostres alternatives i estar a prop de les treballadores i treballadors, destacant fonamentalment l'afiliació com el punt central del nostre treball.

Es traslladà al Comitè la satisfacció de com s'ha desenvolupat el procés de fusió, sent conscients de les dificultats que existeixen i que hem de superar.

En matèria de representació es va fer un balanç dels últims anys centrant-se especialment en l'últim, destacant que vam guanyar els eleccions a la molts dels nostres sectors durant l'any 2012. Encara i tot, un necesitem d'Tenir un pla que ens permeti seguir augmentant la nostra diferència amb CCOO i que en un futur pròxim puguem dir que vam guanyar els eleccions Sindicals a todos els nostres sectors.

Es va realitzar també una anàlisi de la situació de la negociació col • lectiva en la nostra federació, tant a nivell estatal com al País Valencià i en els convenis de les empreses del seu abast geogràfic.

Es destacà la posició de la patronal que pretén augmentar les retallades imposats per la reforma laboral i que està portant a durs bloquejos de la negociació col • lectiva.

Insisteix en la necessitat d'ampliar els àmbits de negociació a la Comunitat Autònoma i trasllada la situació de l'Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col • lectiva i la futura reforma laboral.

Fa referència a la necessitat d'apropar la negociació col • lectiva als centres de treball per donar-li més força i millorar la nostra informació sobre aquesta. El president obre un torn de paraules i intervé la companya Mila Alandes preguntant sobre les possibles mobilitzacions d'aquesta any al sector de Conserves Vegetals.

Es presenta una resolució d'urgència, la qual s'adjunta a la present:

RESOLUCIÓ DE URGENCIA AL COMITÉ COMARCAL DE FITAG UGT LA RIBERA ALTA, LA COSTERA I LA CANAL DE NAVARRÉS
Des del Sindicat Comarcal de la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrés denunciem la violència de gènere com una de les pitjors formes de terrorisme contra el dret a la vida, a la seguretat, a la llibertat, a la dignitat ia la integritat física i psíquica de les víctimes, i la impossibilitat sense la seva erradicació d'un veritable creixement democràtic.

Aquesta violència que hi ha a tot arreu encara que en diferents graus, afecta negativament l'accés o la reincorporació de les dones al mercat laboral ia la seva capacitat per exercir plenament les seves responsabilitats.

Hi ha més de 20.000 denúncies de maltractaments en què les víctimes queden sense cap protecció, un 80% absolucions per suposades manca de proves; morts derivades del maltractament que es produeixen temps després de l'agressió, per malaltia comuna o per suïcidi, aquestes víctimes sembla que no compten.

Amb les dades del barrer any 2012, 54 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles, que se sumen a les 14 morts derivades de la violència domèstica, i els més de 13 casos que encara estàn en investigació policial. En només 16 d'aquests 46 homicidis s'havia interposat denúncia prèvia, mentre que en els altres, la víctima no havia denunciat. D'aquestes 46 dones assassinades, 8 eren del Païs Valencià.

Entre un 35 i un 40 per cent de les dones que viuen amb les seves parelles pateix violència de gènere, ja sigui física o psicològica, el que permet afirmar que són milers les dones que "viuen" en un entorn d'inseguretat, de por o fins i tot sota amenaça de mort ".

És preocupant la situació d'especial dificultat que troben les dones immigrants en situació irregular en què a més dels condicionants de caràcter cultural que arrosseguen cal afegir la por a les conseqüències que poden derivar-se de la denúncia de violència de gènere.

Des del Sindicat Comarcal de la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrés creiem inexcusable assegurar que la lluita contra la violència de gènere ocupa un lloc important en l'activitat sindical. I per tant, denunciem qualsevol tipus de violència, física, psíquica o verbal, vingui d'on vingui, encaminada cap a les dones.

Se sol • licita a la Presidència del Comitè que es guarde un minut de silenci en memòria de totes les companyes que han perdut la vida a mans de les seves parelles.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015