UGT i CC.OO. de la Safor criden a participar en les manifestacions del 29 d´abril i 1er de maig
Els Secretaris Generals de UGT i CC.OO. de la Safor, Raül Roselló i Josep Antoni Carrascosa has presentat en el dia de hui en roda de premsa les raons per la qual s´ha convocat la manifestació del día 29 d´abril contra les retallades en Educació, Sanitat i els Serveis Socials, i del dia Primer de maig que, sota el lema “Volen acabar amb tot. Treball, dignitat i drets”, s´iniciaran en la Plaça Sant Agustí de València.
Amb aquestes manifestacions, CC.OO. i UGT volem reclamar al Govern un procés de negociació per canviar en profunditat la reforma laboral, centrar les polítiques públiques en el creixement econòmic i en la creació d´ocupació, en la defensa del model social, els serveis públics esencials i la cohesió social. Els Secretaris Generals de UGT i CC.OO. han fet un anàlisi de la evolució de la desocupació i la contractació durant el primer trimestre de 2012. Entre les dades més rellevants, ha constatat la acceleració de la destrucció de l´ocupació, on hem arribat a 19.079 desocupats, un 7,14% d'increment respecte a l'any passat. Aquesta xifra es preveu que augmente fins a superar els 20.500 aturats a la Safor a la fi del present any si s'incideixen en les polítiques de reducció del dèficit i de retallades en inversió pública.
Respecte a la contractació, durant el primer trimestre del present any, s'han produït un total de 10.020 contractacions, un 39,11% menys que les produïdes abans de l'inici de la crisi actual, en l'any 2007, que van anar 16.455. Aquest descens és encara més acusat en el col•lectiu de menors de 25 anys, on la baixada del nombre de contractacions és del 57,89%. Per sectors, respecte a l'any 2007, en agricultura el descens és del 65,55%, en indústria del 31,25%, en construcció el 85,23%, i en serveis, la baixada és del 23,17%.
En comparació a l'any passat, el nombre de contractacions registrades en el primer trimestre de 2012 encara ha baixat lleugerament, a pesar que l'any 2011 va marcar registres mínims històrics en nombre de contractacions. D'aquesta manera, en el sector agrícola es produeix un descens del 5,12%, serveis s'incrementa tot just un 1,64%, en indústria puja un 31,86%, i en la construcció es torna a desplomar un 44,22%, sens dubte a causa de la caiguda en la inversió en obra pública.
Per tot això, s'ha tornat a demanar la immediata convocatòria del Consell Econòmic i Social, i que es convoquen a tots els agents socials per a analitzar la situació socioeconòmica de la comarca i donar a conèixer les diferents solucions que es puguen aportar a curt termini.
Finalment, hem demanat també que la perspectiva comarcal torne a estar present en les polítiques econòmiques dels diferents ajuntaments de la comarca, reclamant que s'active el Pacte Territorial de la Safor, i que es done una alternativa per a fer les polítiques ocupacionals que es van pactar en el seu moment.