Rafael Recuenco i la Unió de Periodistes Valencians rebran el Guardó Primer de Maig de la UGT

L’ACTE DE LLIURAMENT DE LA VIII EDICIÓ DELS PREMIS SE CELEBRARÀ L’11 DE MAIG EN AL PALAU DUCAL DELS BORJA DE GANDIA. El jurat de la VIII Edició dels Guardons Primer de Maig, organitzats per la UGT-PV i la Unió Comarcal Ribera Baixa, la Safor i la Vall d’Albaida, ha resolt premiar Rafael Recuenco, en la modalitat individual, i a la Unió de Periodistes, en la modalitat col•lectiva.

La cerimònia de lliurament dels premis se celebrarà a Gandia el divendres 11 de maig Al Palau Ducal dels Borja a les 11 hores. L’escultura commemorativa que s’atorga com a guardó als premiats és una obra original de l’artista José Díaz Azorín.

Els Guardons Primer de Maig s’atorguen per a reconéixer mèrits individuals i col•lectius que hagen contribuït a millorar la nostra societat a partir del compromís amb els valors democràtics, de justícia social i de solidaritat que inspiren l’acció sindical de la UGT.

En la modalitat individual el Jurat ha premiat Rafael Recuenco Montero, el qual fóra secretari general de la UGT del País Valencià entre 1988 i 2009 i que actualment està prejubilat de la factoria Ford d’Almussafes. El Jurat considera que Recuenco representa la pugna del moviment sindical per un món més just, en un moment en què des de diferents sectors, s’intenta denigrar la importantíssima tasca d’aprofundir en la justícia social i el repartiment de la riquesa generada pel sistema productiu. El Jurat fa recaure el premi en Rafael Recuenco per la seua aportació essencial en la constitució i per la seua contribució rellevant per al conjunt del moviment sindical valencià.

En la modalitat col•lectiva el Jurat ha premiat a la Unió de Periodistes Valencians, en representació d’un col•lectiu, el periodístic, així doncs importantíssim, per al bon funcionament d’una societat democràtica, lliure i plural. El Jurat considera que la Unió de Periodistes Valencians mereix el guardó per la seua defensa i promoció de la dignitat de la figura professional del periodista, un col•lectiu especialment colpejat per la crisi d’ocupació que pateix el nostre país, i pel seu compromís actiu amb els principis democràtics del dret a  la informació veraç i del dret a la llibertat d’expressió.

El jurat de la huitena edició dels Guardons Primer de Maig està compost per Jesús Huguet Pascual, membre del Consell Valencià de Cultura, l’acadèmic de l’AVL, Josep Lluís Doménech Zornoza, l’escultor Josep Díaz Azorín, l’escriptor Josep Antoni Fluixà Vives, els catedràtics, Romà de la Calle i Vicent Soler Marco, la periodista Rosa Solbes, el director de la Fundació Bromera Foment per a la Lectura Josep Antoni Fluixà i el músic Vicent Torrent, a més dels representants de la UGT-PV, Pepa Llorca, secretària de política social i lingüística, Raül Roselló Gregori, secretari general de la UC de la Ribera Baixa-La Safor-Vall d’Albaida, i el secretari general de la UGT-PV,  Conrado Hernández Mas.

Com es recordarà, els Guardons Primer de Maig han premiat en anteriors edicions a personalitats rellevants com el Doctor Bernat Sòria, la llavors vicepresidenta del govern, Ma. Teresa Fernández de la Vega, l’expresident de la Generalitat Valenciana, Joan Lerma, l’escriptor i periodista Fernando Delgado, la química Pilar Mateo, l’exrector de la Universitat de València, Francisco Tomás, o el catedràtic Romà de la Calle. En la modalitat col•lectiva s’ha atorgat el premi a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, la Real Societat d’Amics del País, la tripulació del vaixell de pesca, Francisco i Catalina, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Bromera, el grup musical Al Tall o les Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència.

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015