L’Agrupació de Periodistes de la UGT reclama la reobertura de la televisió pública de la capital de La Safor

Gandia Televisió

L’Agrupació de Periodistes de FeS-UGT del País Valencià (AGP-FeS-UGT-PV) lamenta el tancament de Gandia Televisió i manifesta el seu suport als vora 30 treballadors i treballadores que han perdut el seu lloc de treball.

L’Agrupació de Periodistes de la UGT veu amb perplexitat com des de l’equip de govern de l’ajuntament de Gandia s’ha executat el tancament de l’emissora pública de televisió, pionera en el sector en la capital de La Safor. Quan les televisions locals i comarcals privades de La Safor emeten  amb normalitat, el que calia esperar del consistori de Gandia era la cerca de solució a les discrepàncies polítiques, i no el tancament de la televisió pública.

La major garantia d’informació lliure, professional, plural i veraç és l’existència de televisions públiques de qualitat. Per això, és la ciutadania de Gandia la que pagarà la desaparició de la seua televisió.

L’AGP-FeS-UGT-PV reclama la rectificació immediata de la decisió de l’alcaldia de Gandia i la reobertura de Gandia Televisió. Hi ha possibilitats tècniques i hauria d’haver capacitat política per a recuperar l’emissora. Alhora, ens posem a disposició dels treballadors afectats per a col•laborar amb ells en la defensa dels seus interessos professionals.

Esperem que l’actuació de l’ajuntament de Gandia no signifique l’anunci de les intencions del Partit Popular per a les televisions públiques, tant comarcals com autonòmica. Gaudir de majories absolutes no capacita per a posar entrebancs a l’existència de mitjans de comunicació públics, no governamentals, lliures, independents, plurals i veraços. És la democràcia la que exigeix l’existència dels mitjans públics.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015