Abandonar els argumentaris de campanya i afrontar la realitat. Raül Roselló

Anàlisi dels resultats electorals de Gandia i La Safor desde la UGT. Publicat en Gandia Express

A tot aquell que ens ha volgut escoltar li hem dit durant la campanya electoral que la UGT apostava per polítiques autonòmiques i municipals que donaren prioritat a la reactivació econòmica, la creació d’ocupació, l’enfortiment dels serveis públics i el desenvolupament de l’estat de benestar.

Ho hem fet sabent que la caixa de la Generalitat i la de la immensa majoria dels Ajuntaments passen per una penúria de tal magnitud que s’ha de filar molt prim en la coherència entre la política d’ingressos i la de gastos.

Lamentablement l’estratègia del Partit Popular ha fet que el debat sobre estes qüestions haja quedat en un lloc molt secundari. Sens dubte és del tot legítim però ha perdut la política i els ciutadans s’han quedat sense informació important per a conéixer en profunditat les alternatives.

El Partit Socialista ha sigut totalment incapaç de contrarestar eficaçment la simplicitat del missatge en clau d’eleccions generals que han fet els populars. Les desastroses xifres de desocupació i el descontent econòmic i social han cohesionat la dreta, han fracturat l’esquerra i han generat expressions crítiques amb el sistema que encara no se sap com acabaran.

Massa fronts oberts perquè José Manuel Orengo resistira simplement amb la gestió d’una ciutat, per molt notable que haja sigut. Les eleccions han donat al Partit Popular una victòria molt contundent que els permetrà tornar a governar la Generalitat i governar per primera volta Gandia amb majoria absoluta. Des de ja mateix hem de reclamar-los responsabilitat i realisme.

A La Safor i a Gandia és absolutament necessari, per a fer front a la crisi econòmica i per a evitar que s’obriga una bretxa social irreparable, que abandonen urgentment una part de l’argumentari utilitzat per arribar al poder. La Generalitat té moltes competències per a incentivar la generació d’activitat econòmica i ajudar als ciutadans amb més dificultats. L’Ajuntament de Gandia té una gran capacitat per a liderar iniciatives i contribuir al desplegament de les competències autonòmiques sobre tot el territori que es vertebra al seu voltant.  El fet que en el Govern central es mantinga el Partit Socialista no pot servir de pretext per a no exercir les competències pròpies de l’administració autonòmica i local.

El mercat laboral té caràcter comarcal i el futur Alcalde de Gandia s’haurà d’esforçar al màxim per a abandonar la lògica de l’oposició i ser capaç de treballar conjuntament i d’entendre’s des de la voluntat de consens amb els agents socials i amb els altres Alcaldes de La Safor, siguen del signe que siguen, i singularment amb els d’Oliva i el de Tavernes de Valldigna. A Arturo Torró, i a tots els Alcaldes de La Safor, volem desitjar-los molta sort. Des de la UGT els oferim a tots ells la mà del diàleg, de la cooperació i dels acords en benefici de tots els ciutadans.  

Signat: Raül Roselló Gregori, Secretari General de la UGT -PV UC Ribera Baixa, La Safor i Vall d'Albaida.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015