Romà de la Calle i les Plataformes Valencianes en Defensa de la Llei de Dependència reben el Guardó Primer de Maig de la UGT

L’acte de lliurament de la VII Edició dels Guardons s'ha celebrat en el Plau Ducal dels Borja de Gandia

La VII edició dels Guardons Primer de Maig, organitzats per la UGT-PV i la Unió Comarcal Ribera Baixa, La Safor i la Vall d’Albaida, ha premiat enguany el senyor Romà de la Calle, en la modalitat individual, i ls Plataformes Valencianes per la Dependència, en la modalitat col•lectiva.

La cerimònia de lliurament dels premis s’ha celebrat a Gandia al Palau Ducal dels Borja les 11.00 hores. L’escultura commemorativa que s’atorga com a guardó als premiats és una obra original de l’artista Josep Díaz Azorin. Els Guardons Primer de Maig s’atorguen per a reconéixer mèrits individuals i col•lectius que hagen contribuït a millorar la nostra societat a partir del compromís amb els valors democràtics, de justícia social i de solidaritat que inspiren l’acció sindical de la UGT.

 

 

 

 

 

 

 

 


En la modalitat individual el Jurat ha premiat el senyor Romà de la Calle, catedràtic d´Estètica i Teoria de l´Art de la Universitat de València-Estudi General, assagista i crític d´art, pel seu ferm compromís amb la llibertat d´expressió que el portà a dimitir com a director del Museu Valencià de la Il.lustració i de la Modernitat (MUVIM) per no acceptar la censura de la exposició fotogràfica “Fragments d´un any 2009”.

En la modalitat col•lectiva el Jurat ha premiat a les Plataformes Valencianes en Defensa de la Llei de Dependència, per la seua defensa de la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència. Així, les Plataformes han denunciat incansablement els incompliments de la Llei per part de les Administracions, i han contribuït  amb la seua veu crítica a l´impuls d´una norma clau per millorar la qualitat de vida de moltes persones. 

 

 

 

 

 

 

 

 

El jurat de la setena edició dels Guardons Primer de Maig ha estat integrat per l’escriptor Josep Antoni Fluixà Vivas, l’acadèmic Josep Lluís Doménech Zornoza i el membre del Consell Valencià de Cultura Jesús Huguet Pascual. Pepa Lorca Llinares i Raül Roselló Gregori han representat a la UGT en el jurat.

Com es recordarà, els Guardons Primer de Maig han premiat en anteriors edicions personalitats tan rellevant com ara el Doctor Bernat Sòria, la Vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega, l’expresident Joan Lerma, l’escriptor i periodista Fernando Delgado, la química i empresària Pilar Mateo i l´ex rector Francisco Tomàs Vert. En la modalitat col•lectiva s’ha atorgat el guardó a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, la Reial Societat Econòmica d’Amics del País, la tripulació de l’embarcació de pesca Francisco y Catalina, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i al grup Al Tall.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015