UGT y CCOO reclamen a l'Ajuntament la creació de un Pacte local d'ocupació de la Ciutat d'Alzira

24 de marzo de 2009

Les Unions Comarcals de la UGT i CCOO a la Ribera han demanat a l'Ajuntament d'Alzira la proposta de creació, a través del Consell Econòmic i Social Municipal, del Pacte Local d'ocupació de la Ciutat d'Alzira, davant la preocupació sindical pel nivell de destrucció de'ocupació a la comarca.

La demanda s'ha fet arribar a l'Alcadessa de l'Ajuntament d'Alzira, Elene Bastidas per carta i diu literalment:

L'actual situació de cris econòmica ens motiva per a proposar respostes a curt, mig i llarg termini, les organitzacions sindicals de les Unions Comarcals de CCOO i UGT, preocupades per a que les respostes siguen eleborades des des més ampli consens, entre l'Administració Pública, Organització Empresarial d'Alzira i els representans sindicals majoritaris dels treballadors, vegem la possibilitat de treballar conjuntament amb l'objectiu d'assolir un projecte amb criteri general que s'ocupe de la política local d'ocupació més enllà de la conjuntura actual.

L'experiència ens demostra continuament que s'obrin més espais de creació d'ocupació, també a l'àmbit local, si posem en comú els coneiximents i experiències de les entitats i organitzacions que representem el mon de l'economia i del treball.

Alzira té la suficient entitat com per a poder aspirar a desenrrollar un pacte local d'ocupació propi. Aleshores parlar d'ocupació es parlar de reinserció laboral, de formació, d'auto ocupació, de modernització de les infraestructures locals, de nous espais o iniciatives per a l'ocupació etc.

Alzira compta amb suficient capacitat de recursos humans, técnics i econòmics, per a dirigir amb professionalitat el que significa un projecte de este tipus, concursat i participat.

El nostre raonament i preocupació pel nivell de destrucció d'ocupació, es condueix a proposar a l'Ajuntament d'Alzira, estudiar a través del Consell Econòmic i Social Municipal, la proposta de creació del Pacte local d'ocupació de la ciutat d'Alzira.

Esperant que esta proposta compte amb el recolçament i l'impuls de l'alcal´dia, quedem a la seua disposició. Atentament reba cordials salutacions.

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015