UGT-PV ret homenatge Sanchis Guarner al 75 aniversari de la publicació de La llengua dels valencians

13 de gener del 2008

El próxim 16 de gener, Alzira acollirà una taula rodona i, posteriorment, el fill de l'insigne escriptor rebrà una placa conmemorativa de l'esdeveniment

UGT-PV ret homenatge Sanchis Guarner al 75 aniversari de la publicació de La llengua dels valencians La UGT-PV retrà homenatge Manuel Sanchis Guarner en el 75 aniversari de la publicació del llibre “La llengua dels valencians” amb un acte que tindrà lloc el pròxim dia 16 de gener en La Gallera, que es troba en el carrer Escoles Pies s/n de la localitat  valenciana d'Alzira.

L'acte, l'obertura del qual anirà a càrrec de l'alcaldessa d'Alzira, Elena Bastides i del secretari general de la UGT-PV, Rafael Recuenco, albergarà una taula rodona moderada per l'arxiver i cronista municipal d'Alzira, Aureliano Lairón, amb el títol, “Sanchis Guarner, passió pel valencià” en la que participaran Jesús Huguet, membre del Consell de Valencià de Cultura, Josep Lluís Doménech, membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera per al foment de la lectura i Elena Pineda, secretària de cultura de la UGT-PV. La cloenda anirà a càrrec de Josep Esteve, secretari general de la UC de la UGT-PV Ribera Alta-la Costera-Canal de Navarrés.

Posteriorment a l'acte, que està patrocinat per la Fundació Pascual Tomás i en el que col•laboren l'Ajuntament d'Alzira i la Fundació Bromera per al foment de la lectura, el fill de Manuel Sanchis Guarner rebrà una placa commemorativa.

Des de la publicació en 1933 del Llibre La Llengua dels Valencians, moltes coses han passat en la història del País Valencià. I en moltes d'elles ha estat present la figura emblemàtica de Manuel Sanchis Guarner: les Normes de Castelló, el Diccionari català-valencià-balear, la Gramàtica Valenciana, les contínues reedicions de la Llengua dels Valencians, la càtedra de lingüística valenciana de la Universitat de València, la creació  de l'Institut Universitari de Filològia, l'Institut de Ciències de l'Educació, i tot un llarg etcètera amb infinitat de nomenaments en institucions, premis i reconeixements a la seua tasca. De tal magnitud han sigut els seues aportacions, que podem afirmar que avui la nostra llengua i el nostre país no seria allò que és sense la seua monumental tasca, tant de filòleg, de professor i com de divulgador.

Per això des de la secretaria de cultura de la UGT-PV consideràvem precís, realitzar un acte d'homenatge quan es compleixen els 75 anys de la publicació de La llengua dels valencians.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015