L´escriptor Fernando Delgado i l´Acadèmia Valenciana de la Llengua rebran Guardó 1r de Maig de UGT

8 de maig de 2008

L´escriptor Fernando Delgado i l´Acadèmia Valenciana de la Llengua rebran Guardó 1r de Maig de UGT L’acte de lliurament de la IV Edició dels Guardons se celebrarà el 14 de maig a la Casa de la Marquesa de Gandia a les 11 hores

El jurat de la IV edició dels Guardons Primer de Maig, organitzats per la UGT-PV-UC Ribera Baixa, La Safor i la Vall d’Albaida, ha resolt premiar enguany Fernando G. Delgado, en la modalitat individual, i a la l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en la modalitat col•lectiva.

La cerimònia de lliurament dels premis se celebrarà el dia 14 de maig a la Casa de Cultura Marqués González de Quirós (Casa de la Marquesa) de Gandia a les 11.00 hores. L’escultura commemorativa d’aquesta edició és una obra original de l’artista Josep Díaz Azorin.

L´escriptor Fernando Delgado i l´Acadèmia Valenciana de la Llengua rebran Guardó 1r de Maig de UGT Durant l’acte es realitzarà també una menció especial a Ràdio Gandia en la commemoració del seu 75é aniversari.

Els Guardons Primer de Maig s’atorguen per a reconéixer mèrits individuals i col•lectius que hagen contribuït a millorar la nostra societat a partir del compromís amb els valors democràtics, de justícia social i de solidaritat que inspiren l’acció sindical de la UGT.

En la modalitat individual el Jurat ha premiat Fernando Delgado per seua trajectòria com a persona i professional compromés amb els valors progressistes, la llibertat d’expressió, la denúncia sistemàtica de les injustícies socials i la defensa entusiasta de l’estat de benestar.

En la modalitat col•lectiva el Jurat ha premiat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en considerar que la tasca realitzada per la institució ha possibilitat que s'haja convertit en un lloc d'encontre on s'ha buscat el consens més ampli possible a l'hora d'aprovar les qüestions importants que afecten la nostra llengua i que, per tant, siga la més directa hereua de esperit d’acord de les entitats i persones que signaren les Normes de Castelló.

El jurat de la segona edició dels Guardons 1r de maig està integrat per l’escriptor  Josep Antoni Fluixà, el vicerector de cultura de la Universitat de València, Rafael Gil Salinas, el secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet, el catedràtic d’economia Vicent Soler, el músic Vicent Torrent i el vicerector d’Innovació i Desenvolupament de la Universitat Politècnica de València, Eduard Vicens.

Com es recordarà, els Guardons Primer de Maig han premiat en anteriors edicions personalitats tan rellevant com ara el Doctor Bernat Sòria, la Vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega i l’expresident Joan Lerma.  En la modalitat col•lectiva s’ha atorgat el guardó a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, la Reial Societat Econòmica d’Amics del País i la tripulació de l’embarcació de pesca Francisco y Catalina.

Acte de lliurament dels Guardons Primer de Maig

Gandia, 14 de Maig de 2007, 11.00 hores
Casa de Cultura Marqués González de Quirós (Casa de la Marquesa). Passeig Germanies, 13

Programa:

• Benvinguda del senyor José Manuel Orengo Pastor, Alcalde de Gandia.

• Obertura de José Ruiz Muñoz, Secretari General de la Unió Comarcal de la Ribera Baixa - La Safor - Vall d’Albaida.

• Menció especial a Ràdio Gandia en la commemoració del seu 75é aniversari.

• Lectura de l’acta del Guardó en categoria col•lectiva i glossa a càrrec de Josep Antoni Fluixà Vivas.

• Lliurament del Guardó Primer de Maig, Categoria Col•lectiva, a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

• Lectura de l’acta del Guardó en categoria individual i glossa a càrrec de Jesús Huguet i Pascual.

• Lliurament del Guardó Primer de Maig, Categoria Individual, al senyor Fernando Delgado.

• Cloenda per Rafael Recuenco Montero, Secretari General de UGT-PV.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015