La UGT-PV celebra un acte cultural en Sueca

23 de gener del 2008

Coincidint amb la celebració del centenari de la UGT en Sueca, Abelard Saragossà impartirà una conferència sobre l'ús del valencià i s'obrirà al públic l'exposició de la VIII Biennal de Pintura Pascual Tomás

La UGT-PV celebra un acte cultural en Sueca La UGT-PV celebrarà demà dijous, dia 24 de gener a les 19,30 hores, en la Sala Els Porxets de Sueca que es troba en el carrer Sequial, número 3, un acte cultural coincidint amb la celebració del centenari de la fundació de la UGT en Sueca, en la que el professor de la Universitat de València, Abelard Saragossà impartirà una conferència sobre l'ús del valencià. L'obertura de l'acte comptarà amb la intervenció del secretari general de la Unió Comarcal, José Ruiz, i la secretaria de cultura d’UGT-PV, Elena Pineda. Al terme de la conferència s'obrirà al públic l'exposició amb els quadros seleccionats en la VIII edició de la Biennal de Pintura Pascual Tomás.

En la conferència “Valencià: nom i normativa, una proposta assumible per la Societat Valenciana”, que s'emmarca en els actes que la UGT-PV està realitzant per a celebrar el 75 aniversari de la firma dels Normes del 32 i que es van iniciar a Castelló amb la presentació del llibre “Les Normes de Castelló (1932) a favor de l'ús social del valencià”, el professor  de la Universitat de València tractarà sobre com s'hauria de denominar el valencià, la concepció de Sanchis Guarner sobre aquest tema, l'assignatura de valencià, el valor de la llengua popular i com actuar davant de les seues evolucions.

En definitiva, tal com la UGT-PV defén, es tracta d'aconseguir que l'ús social del valencià es recupere de manera significativa per a la qual cosa són fonamentals qüestions com la identificació de la mateixa amb la ciutadania.

Pel que fa a la VIII Biennal, cal recordar que el primer premi va recaure exaequo en Marisa Robert i Eva Monllor per les obres, “Tros de Blau”  i “Coniuntionics”, respectivament, mentre que el segon premi també exaequo va ser per a Paco Vila per la seua obra “El que hi ha darrere de l'aigua” i Francesc Piera per la seua obra “Sense terme mig”.

A més de les obres premiades s'han seleccionat un total de 6 obres més que seran exposades junt amb les guanyadores en una exposició itinerant que s’inicià el passat mes d'octubre a Alacant i que està recorrent el País Valencià per a concloure en la sala Matilde Salvador de la Casa del Poble de la UGT a València.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015