Més de 3.000 persones cel.lebren el Primer de Maig a Alcoi

Com és ja una tradició en un dia com aquest, en el parc dels sindicats ha donat inici el Primer de maig amb un esmorzar popular amb coques de tomaca i farina. La millor forma d’encetar una jornada festiva, una jornada dels i per als treballadors, una jornada de revindicació dels drets i deures de la classe treballadora, una jornada, hui més que mai, per a lluitar per un treball.

 

Des de les deu del matí, hora en el que estava convocat l’esmorzar, han anat apareixent poc a poc desenes de persones per a que les onze, tots preparats i abillats amb les bandelores i els colors dels sindicats, la marxa partira cap a la plaça seguint el habitual itinerari. Al llarg del camí s’han pogut escoltar crits contra les últimes retallades socials, s’han vist moltes pancartes reivindicatives, i per suposat s’ha vist molta tisora. Acompanyant la marxa ha estat un grup de batucada que ha posat ritme al matí.

 

 

 

 

 

 

 

Manuela Pascual, secretària general de CC OO en les comarques centrals, ha explicat a pagina66 que “sempre hi hauran raons per a conmemorar aquest Primer de maig, però no cal oblidar a aquells companys i companyes que van perdre la seua salut per a que hui puguem gaudir d’alguns drets laborals i socials”.

 

 

 

 

 

 


Per altra banda Mª Jesús García, secretaria d’organització i administració d’UGT la Muntanya-Vall del Vinalopó, ens ha volgut posar de manifest que donada la situació actual “aquest dia és si cap més important que qualssevol altre 1 de maig, i per tant, és d’agrair la gran resposta que està tenint la gent”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Una volta tots en la plaça, la música, no sols ha fet ballar i cantar, també ha posat de manifest un sentiment comú entre tots ells, les injustícies que estan assolant la societat valenciana i espanyola en tot els seua àmbits, no sols en l’econòmic.

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015