Mancomunitat signa al costat de Servef, empresaris, associacions de comerç i sindicats el Pacte Territorial d'Ocupació

Mancomunitat signa al costat de Servef, empresaris, associacions de comerç i sindicats el Pacte Territorial d'Ocupació

La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Mª Dolores Celda, ha signat este matí en la seu de l'ens supramunicipal al costat de la Directora General del Servef, Rocío Briones, l'Acord Territorial d'Ocupació.

L'Acord Territorial d'Ocupació és una eina per a reduir la desocupació en la comarca Camp de Túria; es tracta de sumar entitats que servisquen com a instrument eficaç per a articular amb major potencia les iniciatives impulsades pels ajuntaments i els agents socials, i de promoure accions innovadores en el territori.

En definitiva, es tracta d'un compromís que se signa per a marcar l'estratègia de la comarca centrada en la creació d'ocupació i en la cerca de nous enfocaments cap al mercat de treball a l'escala local i comarcal.

“El Pacte Territorial d'Ocupació és una declaració d'intencions. És la primera vegada que en esta comarca, amb més de 150.000 veïns, s'engega una iniciativa com esta. Hem d'encaminar els nostres cursos de formació a les necessitats que demane la indústria i el comerç comarcal per a crear una xarxa de proveïment entre oferta i demanda”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda.

Per la seua banda, la Directora General del Servef, Rocío Briones, ha destacat que amb esta signatura “és l'inici de la possibilitat que la comarca es puga posar a treballar en la primera fase que és la del diagnòstic. Hem de tenir una foto de la generació d'ocupació en la comarca, hem de saber com estan les empreses, els comerços… per a prendre decisions que milloren l'ocupació”.

Els signants han sigut la Secretària Territorial Intercomarcal d'UGT, Pilar Tarragón; el Secretari General de Comarques d'Interior de CCOO, Juan Valero; el president de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Rafael Pardo; la secretària general de l'Agrupació d'Empresaris de L'Eliana, Carmen García; el president de l'Associació de Comerç i Empresa de Benissanó, Gonzalo Deval; el president de la Federació del Comerç de Llíria, Jorge Navarro; el president dels Empresaris de Benaguasil; Rafael Català; el president de l'Associació de Comerciants de Bétera, David Carrasco; el president de l'Associació de Comerciants de la Pobla de Vallbona, José Durà; el president de Viu L'Eliana, Sergio Podscharly; el president de l'Associació de Comerciants i Professionals de Vilamarxant, Joaquín Escamilla, i el president de Acoprasab, Álvaro Iborra. A més, en l'acte també han estat presents alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i adls dels municipis que conformen la Mancomunitat Camp de Túria.

pacto territorial 01

 

Mancomunitat firma junto a Servef, empresarios, asociaciones de comercio y sindicatos el Pacto Territorial de Empleo

La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Mª Dolores Celda, ha firmado esta mañana en la sede del ente supramunicipal junto a la Directora General del Servef, Rocío Briones, el Acuerdo Territorial de Empleo.
El Acuerdo Territorial de Empleo es una herramienta para reducir el desempleo en la comarca Camp de Túria; se trata de sumar entidades que sirvan como instrumento eficaz para articular con mayor potencia las iniciativas impulsadas por los ayuntamientos y los agentes sociales, y de promover acciones innovadoras en el territorio.

En definitiva, se trata de un compromiso que se firma para marcar la estrategia de la comarca centrada en la creación de empleo y en la búsqueda de nuevos enfoques hacia el mercado de trabajo a la escala local y comarcal.

“El Pacto Territorial de Empleo es una declaración de intenciones. Es la primera vez que en esta comarca, con más de 150.000 vecinos, se pone en marcha una iniciativa como esta. Tenemos que encaminar nuestros cursos de formación a las necesidades que pida la industria y el comercio comarcal para crear una red de abastecimiento entre oferta y demanda”, ha explicado la presidenta de la Mancomunitat y alcaldesa de Marines, Mª Dolores Celda.

Por su parte, la Directora General del Servef, Rocío Briones, ha destacado que con esta firma “es el inicio de la posibilidad de que la comarca se pueda poner a trabajar en la primera fase que es la del diagnóstico. Tenemos que tener una foto de la generación de empleo en la comarca, tenemos que saber cómo están las empresas, los comercios… para tomar decisiones que mejoren el empleo”.

Los firmantes han sido la Secretaria Territorial Intercomarcal de UGT, Pilar Tarragón; el Secretario General de Comarcas de Interior de CCOO, Juan Valero; el presidente de la Asociación de Trabajadores Autónomos (ATA), Rafael Pardo; la secretaria general de la Agrupación de Empresarios de La Eliana, Carmen García; el presidente de la Asociación de Comercio y Empresa de Benissanó, Gonzalo Deval; el presidente de la Federación del Comercio de Llíria, Jorge Navarro; el presidente de los Empresarios de Benaguasil; Rafael Català; el presidente de la Asociación de Comerciantes de Bétera, David Carrasco; el presidente de la Asociación de Comerciantes de la Pobla de Vallbona, José Durà; el presidente de Viu L’Eliana, Sergio Podscharly; el presidente de la Asociación de Comerciantes y Profesionales de Vilamarxant, Joaquín Escamilla, y el presidente de Acoprasab, Álvaro Iborra. Además, en el acto también han estado presentes alcaldes, alcaldesas, concejales, concejalas y adls de los municipios que conforman la Mancomunitat Camp de Túria.

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015