La UGT-PV participa en els XI Premis Tirant com a seu del Cicle de Cinema Social i Polític Valencià
24 de febrer de 2009
La UGT-PV, dins del seu compromís amb la cultura i en aquest cas també amb la indústria audiovisual valenciana, participa un any més en la XI edició del Festival Internacional Premis Tirant, acollint en diferents seus del sindicat, des del 24 de febrer al 4 de març, la projecció d’aquestes produccions del Cicle Cinema Social i Polític Valencià que s’emmarca dins de la Secció Especial de l’esmentat certamen.
Així, a la Casa del Poble de la UGT a València, que es troba al carrer Arquitecte Mora, núm 7, acollirà avui a les 17,30 hores la projecció de les produccions “Sin barreras para todos” d’Alejandro Moledo i “Fibromialgia: la enfermedad invisible” de Pau Soler. Mentre que, demà dia 25 de febrer, també a les 17,30 hores es projectarà la pel•lícula “Buscando la vida” d’Ana Grau i produïda per ISCOD-UGT-PV. Aqueix mateix dia, a les 11 hores, al saló d’Actes de la Mancomunitat de la Safor, la U. C de la Ribera Baixa-La Safor-La Vall d’Albaida (Avinguda República Argentina, núm. 28 de Gandia) organitza la projecció d’ “Angola: experiencias en género y desarrollo” de Pau Soler.
Per altra banda, el dia 26 de febrer, a les 19,30 hores, la U.C. de l’Horta Nord-Camp de Túria-Camp de Morvedre, organitza també, a la Casa de Cultura de Burjassot el passe de la pel•lícula “Manuela Ballester: el llanto aislado” de Giovanna Ribes. Mentre que, el dia 3 de març a les 11,30 hores, la seu de la U.C. València Sud i Interior, que es troba al carrer Cooperativa de Silla, núm. 10, acollirà la projecció de “Tots tenen la culpa” de Samuel Sebastià.
La participació de la UGT-PV en la XI edició dels Premis Tirant conclourà el dia 4 de març a la Casa del Poble de la UGT a València amb el passe de “Detràs de la piel” de Jordi Pla que tindrà lloc a les 19,30 hores.
Amb el suport als Premis Tirant, la UGT-PV pretén mostrar la sensibilitat i el reconeixement amb l’audiovisual valencià que necessita de polítiques decidides que, per una banda, incentiven la llibertat de competència, i, per l’altra, ajuden a desenvolupar un sector industrial capaç de generar ocupació i riquesa cultural al nostre país.
Perquè potenciar el sector audiovisual no és només potenciar una indústria, és una expressió cultural que ens ajuda a identificar-nos i desenvolupa la nostra identitat i diversitat cultural que, de vegades, com tindrem l’oportunitat de veure en aquestes produccions aprofundeix en la nostra història recent i, en altres, en les cròniques de la més recent actualitat.