Miles de personas claman en Castellón contra el cierre de RTVV

Bajo el lema RTVV no és tanca miles de personas se manifestaron el pasado sábado en Castellón, contra la decisión unilateral del Consell que preside Alberto Fabra de cerrar la televisión pública de los valencianos y valencianas. Los manifestantes volvieron a exigir una televisión de calidad, alejada de la manipulación a la que ha sido sometida en los últimos tiempos y muestre pluralidad de la sociedad valenciana.

 

La manifestación, convocada por el comité de empresa, ha recibido el apoyo de más de 160 colectivos, entre ellos los tres partidos políticos de la oposición, PSOV, EUPV y Compromís, así como los sindicatos CCOO, UGT, Intersindical, CGT, USO y CSIF.

 
 

 

 

 

 

 

 

Al término de la manifestación se leyó el sigiente manifiesto en defensa de la radio y televisión pública y de calidad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manifest en defensa de RTVV

RTVV és, per llei, un servei essencial.  Un servei públic al qual se li encomana la difusió i protecció de la llengua dels valencians i de la identitat pròpia. Una RTVV que hauria de  ser la garant dels drets dels ciutadans a rebre una informació objectiva, veraç i imparcial.  Una eina de vertebració del país, de participació democràtica i l'encarregada d'impulsar el sector audiovisual valencià.

 


Els valencians tenim una llengua pròpia, però tots sabem que una llengua que no té presència als mitjans de comunicació és una llengua condemnada a una mort lenta.
Els valencians tenim dret a una RTVV pública valenciana, en valencià i de qualitat, que siga eina de vertebració del país i de participació democràtica. Eixa i no altra és la RTVV que reivindiquem. I eixa RTVV és possible.


La societat valenciana reclama una ràdio i una televisió pública, en valencià i de qualitat. Son altres els que han pervertit els objectius de RTVV i l'han convertida en una eina de manipulació i propaganda. Són altres els que l'han duta a la ruïna amb una gestió nefasta i els que han buscat el benefici propi en lloc del benefici social.


Ara, volen tancar RTVV els mateixos que l'han duta a la desfeta econòmica i el descrèdit social. I no ho van a aconseguir.

 


No reclamem tornar al passat. Volem fer el futur. Volem ser l'espill on es puguen mirar els valencians. I per això hem eixit al carrer. Per a dir que RTVV és nostra i la volem nostra.