Els moviments socials de Castelló convoquen un acte adreçat a totes les organitzacions : ‘Pels nostres drets, ni un pas enrere’

Organitzacions feministes, ecologistes, animalistes, LGTBI, persones migrants, en defensa de la cultura, la llengua, els serveis públics, la memòria democràtica i organitzacions sindicals, fan una crida a la ciutadania perquè isca a votar el 23J amb els objectius d’ evitar cap retallada en drets i reivindicar les llibertats democràtiques.

Sota el lema ‘Pels nostres drets, ni un pas enrere’ es convoca una mobilització ciutadana, constituïda per entitats molt diverses que han consensuat un decàleg de reivindicacions per a motivar la ciutadania a donar un pas endavant i eixir a votar el 23 de Juliol, per la preservació dels drets i la qualitat democràtica.

L’acte convocat a la Llotja del Cànem de Castelló, servirà com a punt de trobada per tal de realitzar una lectura pública i coral del decàleg , mostrant així la unió, la força i la diversitat dels moviments socials i la ciutadania progressita.

La Coordinadora feminista de Castelló sempre ha mantingut una actitud de respecte cap a totes les opcions polítiques democràtiques. Malauradament, a partir de la celebració de les eleccions municipals i autonòmiques
del 28 M i els pactes de govern establerts en diferents institucions, veiem amb estupor, com s'estan eliminant drets i llibertats àmpliament reconegudes.

La incorporació de la ultradreta en els pactes de Govern està suposant el trencament de les regles del joc democràtic de la convivència, i atempta contra els Drets Humans.

Ens trobem, per tant, en una situació d'Emergència Democràtica que comporta la pèrdua imminent dels nostres drets essencials i és per això que fem una crida a la mobilització del teixit ciutadà i associatiu.

Una societat desmobilitzada, atomitzada i atemorida, representa el desmantellament de l'Estat del Benestar, amb una clara intenció de suprimir el sector públic, substituint-lo pels interessos dels lobbies privats.

Volem conviure sense odi, sense rancor, però sí defensant el que hem construït. Perquè la democràcia, el drets que tenim, els hem construït la ciutadania, ningú ens ha regalat res.

Per poder defensar-los, si cal, al llarg de tota la legislatura, convoquem a les associacions i entitats representatives dels diferents sectors de la societat de Castelló i les convidem a encetar un camí de lluita comú, des de la unitat i la força de tota la ciutadania democràtica.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015