Per a les dones el 8 de març és cada dia

Una any més, els carrers de Castelló s’ompliran per a reclamar JUSTÍCIA, IGUALTAT I DRETS PER A LES DONES.

El 8 de març a les 18’30 les dones de Castelló ompliran els principals carrers de la ciutat per a reivindicar, un any més, el dret a la igualtat real.

La manifestació, que està convocada per el moviment feminista de Castelló (del qual formen part associacions feministes i entitats afins, centrals sindicals, partits polítics i persones individuals) partirà des de la
plaça de les Aules i recorrerà els principals carrers de la ciutat per a concloure a la plaça Major, davant l’Ajuntament, on tindrà lloc la lectura del manifest.

Des d’ací fem una crida a tota la societat castellonenca per a que participe i recolze la manifestació, portant alguna peça de roba morada, per a cridar alt i fort que les dones volem una societat igualitària on cabem totes i tots.

Un manifest que reclama per a les dones i per a tota la societat polítiques amb perspectiva feminista que lluiten contra el patriarcat i assolisquen la igualtat, perquè només incloent la perspectiva feminista en totes les
polítiques es pot canviar el món i millorar les condicions de vida per a les generacions vinents.

La bretxa salarial i la bretxa de les pensions, la igualtat d’oportunitats i el pacifisme són algunes de les reivindicacions que no volem deixar l’oportunitat de reclamar.

Drets fonamentals com polítiques sanitàries públiques i amb perspectiva feminista, una educació pública de qualitat i coeducativa, l’erradicació de la pobresa de les dones, la corresponsabilitat, la conciliació, polítiques dirigides a les cures de les persones i el rebuig a la discriminació de la dona en el món laboral, social, polític y econòmic, són drets fonamentals que un any més volem reclamar.

El manifest també mostra la nostra solidaritat amb el retrocés en drets que dones d’altres països estan patint a mans del patriarcat més feroç.

Les associacions feministes de Castelló reivindiquen, un any més, que l’Ajuntament els facilite la Casa de les Dones. Un espai propi on poder reunir-se i desenvolupar aquelles activitats feministes necessàries per a
que la nostra ciutat continue avançant com a ciutat feminista i integradora.

El recorregut serà pels següents carrers: Sant Lluís, Clavé, Arrufat Alonso, Ronda Magdalena, Saragossa, Rei En Jaume, Ruíz Zorrilla, Enmig, Colón, Plaça Mayor, on es procedirà a la lectura del manifest.

Una vegada més a Castelló ens unim totes per reivindicar els drets de les dones.

Información básica Servicio de hogar familiar 2015