rosa solbesEn els anys 70 va ser redactora dels setmanaris  Ciudad, Valencia Fruits i dels diaris  Primera Pàgina i La Verdad, a Alacant. Va treballar en les diverses publicacions aparegudes a València durant la transició democràtica (La Marina, Dos i Dos, Valencia Setmanal, Cal Dir, Diari de València) fent simultaneament de corresponsal de diaris i setmanaris d’ambit estatal(La Calle, El Periódico de Catalunya, Tiempo, Interviu... i col.laborant amb la pràctica totalitat dels mitjans valencians , com Levante, Saó, El Temps, etc.

 També ha sigut cap de programes en Radiocadena, redactora presentadora en TVE-Aitana , directora fundadora de Canal Nou Radio i cap de premsa de la Conselleria de Cultura. Es autora d’un llibre sobre les dones valencianes i el poder polìtic, d'un altre sobre la compositora Matilde Salvador i coautora del dedicat a María Cambrils, així com d’ altres sobre comunicació, política i feminisme. Ha estat molts anys editora d’informatius del centre de producción de TVE a la Comunitat Valenciana i més de 20 anys columnista del diari “El País”.

 Fou Presidenta de la Unió de Periodistes i ha rebut diversos guardons relacionats amb la llibertat d'expressió i la lluita per la igualtat. Es membra del Consell de Cultura d'UGT PV, del Consell Assesor de la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València i vicepresidenta de Valencians pel Canvi. Va ser elegida per les Corts Valencianes com a membre del Consell d'Administració de la RTVV. Recentment s’ha publicat la seua biografia professional escrita per la periodista Esperança Costa i editada per Austrohongaresa de Vapors