Aquest 14 de setembre ha tingut lloc en la seu d'UGT-PV la presentació del llibre "Solidaritat en temps de guerra. Hospital Militar Internacional. Ontinyent 1937-1939" de Joan Josep Torró Martínez, editat per la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

En l'acte van participar Joan Josep Torró Martínez i Enric Estrela de la Institució Magnànim, acompanyats del secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez i del secretari general comarcal d'UGT-PV a la Ribera-Safor-Costera-Canal-Vall, Raül Roselló.

Durant l'acte es va contar com Torró recull en el llibre, a través d'una tasca d'investigació de més de 20 anys recopilant testimonis de memòria oral, un conjunt d'històries que són una mostra de la solidaritat antifeixista internacional. I és que Ontinyent va ser durant la Guerra Civil lloc de destinació de persones i institucions procedents de la resta de la zona republicana. “De fet, des dels inicis de 1937, havia entrat en funcionament l'Hospital Militar, amb una capacitat per a mil ferits i dotat d'un ampli personal”, assenyala.

En la presentació es va posar en rellevància a més, el fet que Torró emfatitza la trajectòria de l'Hospital Militar Internacional des d'un vessant alhora local i global d'Ontinyent en el conjunt de la sanitat militar durant la Guerra Civil.

Una obra en la qual, com van assenyalar les persones assistents, l'autor no s'oblida d'atorgar a les dones el protagonisme que van tindre durant aquests fets de vegades oblidats, assenyalant el fet que “el seu paper fou imprescindible en aquest projecte solidari i humanitari amagat al llarg de la història”.

 

Serveis, Campanyes, Publicacions

                        

    UGT-PV     

Estructura comarcal

Federacions

FeSMC-PV Federación de Servicios, Movilidad y Consumo

 

Unión General de Trabajadoras y Trabajadores

Unión General de Trabajadoras y Trabajadores