UGT -PV com a membre de la plataforma València amb Palestina ha acudit a la crida que ha congregat a més de 5.000 persones este diumenge 12 de maig en la Cadena Humana que s'ha organitzat en el passeig marítim de València per a denunciar la crisi humanitària en la Franja de Gaza, “condemnar el genocidi palestí comés pel govern d'Israel amb la complicitat occidental”, i exigir un alto-el-foc definitiu.

Durant la mateixa s'ha subratllat la necessitat urgent d'un alto-el-foc, la detenció de les evacuacions forçoses i de permetre l'entrada d'ajuda humanitària en la Franja davant una situació límit 

La plataforma convocant compta actualment amb la participació de 109 entitats representatives de la societat valenciana, així com més de 600 persones compromeses.

Al començament de l'acte s'ha llegit el seguent manifest que demana:

1. L'alto-el-foc immediat per a detindre el sofriment humà i el genocidi israelià sobre Gaza. És crucial preservar la vida i la seguretat de la població palestina, garantint un cessament urgent i permanent dels crims de guerra i de lesa humanitat que Israel està perpetrant en Palestina.

2. L'aplicació de totes les Resolucions de Nacions Unides sense triar una per damunt de les altres; 242, 181, 194... i que posen fi al règim d'apartheid israelià; la retirada immediata de l'exèrcit israelià dels territoris ocupats, respecte i reconeixement de la sobirania, integritat territorial i la independència de Palestina, dret al retorn de les persones refugiades palestines, així com el seu dret a viure en pau dins de fronteres reconegudes i segures, lliures d'amenaces i actes de força. Tot això encaminat a la descolonització de Palestina.

3. La condemna clara i ferma de les institucions públiques valencianes, espanyoles i europees a l'Estat d'Israel pels crims de guerra i de lesa humanitat comesos contra el poble palestí i la imposició de sancions a Israel per aquests crims.

4. Contribuir i col·laborar a la presentació d'una petició davant el Tribunal Penal Internacional per a investigar els crims de guerra i de lesa humanitat comesos contra el poble palestí per les autoritats militars i polítiques israelianes, incloent-hi el seu primer ministre, Benjamín Netanyahu, i al seu president, Isaac Herzog.

5. Mesures urgents per a proporcionar assistència humanitària i suport integral a les persones palestines refugiades, assegurant aliments, atenció mèdica i educació per a alleujar el seu sofriment i restaurar la seua dignitat.

6. La suspensió de l'Acord d'Associació UE—Israel i el control dels fons que Israel rep de l'Instrument Europeu de Veïnatge o altres programes europeus, perquè no es destinen a la indústria armamentística.

7. L'embargament d'armes immediat a Israel i que el Govern d'Espanya suspenga el comerç armamentístic i la cooperació militar.

8. Boicot a aquelles empreses i institucions que financen o col·laboren en el genocidi i l'ocupació colonial.

9. Assegurar la seguretat de periodistes a Gaza i permetre l'entrada de la premsa internacional així com el cessament de la censura, instant mitjans espanyols a una cobertura del conflicte rigorosa i compromesa amb els drets humans.

10. Assegurar la seguretat del personal humanitari a Gaza, per a garantir que puguen dur a terme la seua labor essencial sense por d'amenaces o perills, i així proporcionar assistència vital als qui més el necessiten.